Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αεροπορική τραγωδία στο Λίβανο
Αεροπορική τραγωδία στο Λίβανο Εκτύπωση E-mail
25.01.10

Εικοσιένα πτώματα έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τον τόπο όπου κατέπεσε σήμερα το πρωί το αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών, ανοιχτά των ακτών του Ναάμεχ, νότια της Βηρυτού.

Ο διευθύνων σύμβουλος των Αιθιοπικών Αερογραμμών δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ότι δεν γνωρίζει να υπάρχουν επιζώντες από το δυστύχημα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Κύπρο δήλωσε ότι ένα ελικόπτερο της κυπριακής αστυνομίας βρίσκεται πάνω από το σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος και συμμετέχει στις προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων.

 
 
Παράλληλα, εκπρόσωπος του βρετανικού στρατού που εδρεύει στην Κύπρο δήλωσε ότι οι δυνάμεις του βρίσκονται σε επιφυλακή για να προσφέρουν βοήθεια και ότι στον τόπο του δυστυχήματος έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα των Ηνωμένων Εθνών.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Γάζι αλ-Αρίντι, τα συντρίμμια εντοπίστηκαν 3,5 χιλιόμετρα δυτικά του παραλιακού χωριού Νααμέχ.

Αξιωματούχος του Διεθνούς Αεροδρομίου της Βηρυτού «Ραφίκ Χαρίρι», απ΄όπου είχε αναχωρήσει το αεροσκάφος, δήλωσε ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό και στη συνέχεια κατέπεσε και συνετρίβη τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του.

 Ο λιβανέζος υπουργός τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να πει κανείς τι προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους, αλλά επιβεβαίωσε πως το boeing απογειώθηκε κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Σουλεϊμάν, δήλωσε ότι είναι απίθανο να υπήρξε δολιοφθορά που να προκάλεσε τη συντριβή. «Μέχρι αυτή τη στιγμή, αποκλείεται η δολιοφθορά. Η έρευνα θα αποκαλύψει τα αίτια του δυστυχήματος», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Σουλεϊμάν.

Το boeing είχε απογειωθεί στις 2:10 (τοπική ώρα) με προορισμό την αιθιοπιακή πρωτεύουσα, στη διάρκεια καταιγίδας και σφοδρής βροχόπτωσης, ανακοίνωσαν πηγές του αεροδρομίου.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 82 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, σύμφωνα με την επίσημη λίστα επιβατών.

Περίπου 50 επιβάτες ήταν Λιβανέζοι, τρεις είχαν διπλή υπηκοότητα: βρετανική, καναδική και ρωσική και οι υπόλοιποι ήταν Αιθίοπες. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες βρισκόταν και η σύζυγος του Γάλλου πρέσβη στο Λίβανο.

Σύμφωνα με μια πηγή, Λιβανέζοι που ζουν κοντά στις ακτές είδαν μια «μπάλα φωτιάς» να πέφτει στη θάλασσα έξω από το χωριό Νααμέχ.

Ανώτατοι λιβανέζοι αξιωματούχοι και λόγοι συγγενείς επιβατών έφτασαν στο διεθνές αεροδρόμιο «Ραφίκ Χαρίρι». Το αεροσκάφος είχε προσγειωθεί εκεί νωρίτερα προερχόμενο από την Αντίς Αμπέμπα.

Οι κρατικές Αιθιοπιακές Αερογραμμές επιθυμούν να κερδίσουν ένα μεγάλο μερίδιο των διεθνών πτήσεων στην Αφρική και μάλιστα πρόσφατα διεύρυναν τα δρομολόγιά τους και προς την Ασία.

Την Παρασκευή ανακοίνωσαν πως παρήγγειλαν δέκα Μπόινγκ 737-800 με συνολικό κόστος 767 εκατομμύρια δολάρια.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4698&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote