Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σε κλοιό μπλόκων όλη η χώρα
Σε κλοιό μπλόκων όλη η χώρα Εκτύπωση E-mail
25.01.10

Αποκλεισμένες παραμένουν δεκάδες εθνικές και επαρχιακές οδοί από τα μπλόκα των αγροτών, ενώ το απόγευμα απέσυραν τα τρακτέρ τους από τις ράγες της σιδηροδρομικής γραμμής στο σταθμό του Προμαχώνα. Στο ίδιο σημείο επιτρέπουν τη διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των λεωφορείων προς τη Βουλγαρία, αλλά όχι των φορτηγών.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης της Εγνατίας οδού, αφού εκτός από τα δύο μπλόκα, στη Χρυσούπολη Καβάλας και στα Κερδύλλια Σερρών, το μεσημέρι έκλεισε η παλαιά ΕΟ Σερρών-Καβάλας, αλλά και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι.

Το πρωί έκλεισε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών, στη διασταύρωση Στρυμωνικού, το τελωνείο Εξοχής, ο κόμβος Βογατσικού Καστοριάς και ο δρόμος Φλώρινας-Καστοριάς.

Χωρίς να δημιουργούν προβλήματα παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών της Χαλκιδικής, στον κόμβο της Τρίγλιας.

Στο νομό των Γρεβενών 40 τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο της Εγνατίας, ενώ τρακτέρ συγκεντρώθηκαν και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Αποκλεισμένη από τους αγρότες παραμένει η συνοριακή πρόσβαση του Ορμενίου, στο νομό Έβρου.

Στο νομό Θεσσαλονίκης το πρωί οι δασεργάτες διέκοψαν την κυκλοφορία στον κόμβο Βρασνών, οι αγρότες έκλεισαν από τις 12 το μεσημέρι έως τη 1 τα διόδια Μαλγάρων, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών και από τις 13.20 τον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνας.

Στη Θεσσαλία οι αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας, ενώ από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι έκλεισαν τις διασταυρώσεις της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου και Αγιάς, στη θέση Πλατύκαμπος.

Τις ίδιες ώρες παρέμεινε κλειστός και ο δρόμος Λάρισας-Κοζάνης, έξω από τον Τύρναβο.

'Εως τις 14:30 παρέμειναν κλειστές οι παρακαμπτήριες των Τεμπών, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα φορτηγά που βρίσκονται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, καθώς οι αγρότες της Θεσπρωτίας ανοίγουν και κλείνουν ανά διαστήματα την πρόσβαση προς το λιμάνι.

Από την άλλη μεριά, παρατεταγμένα δεξιά και αριστερά του δρόμου παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών στο τελωνείο των Κήπων, χωρίς να προκαλούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

Σε κατάληψη της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα προχώρησαν το μεσημέρι αγρότες της Μεσσηνίας, μπλοκάροντας παράλληλα την είσοδο της ΑTEbank.

Οι αγρότες δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στην πλατεία ως αύριο, οπότε θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση.

Σκλήρυναν τη στάση τους οι αγρότες στα μπλόκα της Αλαμάνας, της Ελάτειας και του Κάστρου Βοιωτίας, αποκλείοντας από το πρωί και τους παράδρομους.

Ύστερα από αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων, επιβεβαίωσαν ότι «ταυτίζονται απολύτως με τις εκτιμήσεις του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κλείνοντας παράδρομους».

O «γολγοθάς» των οδηγών

Οι οδηγοί που κινούνται από την Αθήνα προς τη Λαμία υποχρεώνονται σε εκτροπή στο 85ο χλμ, κοντά στη Θήβα, στη συνέχεια κατευθύνονται στη Λιβαδειά, από εκεί στο Δίστομο, ακολουθούν το δρομολόγιο Ιτέα, Αμφισσα και τέλος Λαμία, την οποία διασχίζουν για να βγουν και πάλι στην εθνική οδό, λίγο πριν το ύψος της Στυλίδας.

Για εκείνους, που κατευθύνονται προς την Αθήνα, η αστυνομία επιτρέπει την κυκλοφορία μέσα από την πόλη της Λαμίας. Στο 200ό χλμ της ΕΟ Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος των Θερμοπυλών, γίνεται διαχωρισμός των αυτοκινήτων.

Τα φορτηγά παίρνουν τον δρόμο προς την Άμφισσα και στη συνέχεια ακολουθούν τη διαδρομή Ιτέα, Δίστομο, Λιβαδειά και Θήβα για να επανέλθουν στην ΕΟ, στο 85ο χλμ.

Τα Ι.Χ. συνεχίζουν στην ΕΟ μέχρι το ύψος των Λιβανάτων, στο 145ο χλμ της ΕΟ Αθηνών-Λαμίας, όπου υποχρεούνται σε παράκαμψη περίπου 5 χιλιομέτρων για να επανέλθουν στην εθνική οδό.

Στον κόμβο του Μαρτίνου, στο 120ό χλμ, ωστόσο, υποχρεώνονται εκ νέου να εγκαταλείψουν την ΕΟ και να ακολουθήσουν το δρομολόγιο προς Μαρτίνο, Λάρυμνα, Κόκκινο, Ακραίφνιο για να επανέλθουν στην ΕΟ στο 100ό χλμ της Αθηνών-Λαμίας και να κατευθυνθούν προς την Αθήνα.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4696&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote