Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΚΑΛΠΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟΙ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ
ΚΑΛΠΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟΙ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ Εκτύπωση E-mail
25.01.10

ΚΑΛΠΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟΙ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ

Με αμφισβητούμενη πλειοψηφία των ταμειακώς τακτοποιημένων συλλόγων και με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας ώρας ,πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική γενική συνέλευση των μελών της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.

Με πολλές ελλείψεις και ασυντόνιστοι, σαν άτακτο ασκέρι εμφανίστηκαν οι παράγοντες της «κραταιάς», δείχνοντας σημάδια απροθυμίας να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα της εσωτερικής διαμάχης που υπάρχει μεταξύ των διοικούντων, ήταν η περίεργη απουσία από την έδρα, του γενικού γραμματέα Π.Γαλάτουλα,- ελλείψει καθίσματος- δήλωσε στον γράφοντα.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο κ.Γ.Τζώρτζης από τον σύλλογο Καστοριέων, ζήτησε να επαληθευτεί η απαραίτητη πλειοψηφία των ταμειακώς τακτοποιημένων συλλόγων όπως ορίζει το καταστατικό, καθώς όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, αρκετά άτομα είχαν υπογράψει στο βιβλίο παρόντων, χωρίς όμως να έχουν δικαίωμα ψήφου.

Κατά συνέπεια η παρουσία τους δεν θα έπρεπε να προσμετρήθεί στους παρόντες, και θα είχε σαν αποτέλεσμα, να διαπιστωθεί ότι δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία των 30 μελών, που ορίζει το καταστατικό για την επαναληπτική γενική συνέλευση .

Η επίσημη απάντηση του κ Καλαμαρά, ήταν «να περιμένουμε συζητώντας», μέχρι να αξιωθεί να εμφανισθεί στην έδρα ο ταμίας του οργανισμού, για να μας ανακοινώσει μετά το «μαγείρεμα»,πόσοι σύλλογοι ήταν ταμειακώς τακτοποιημένοι.

Φυσικά μέσα στο γενικό κλίμα της αμφισβήτησης που υπάρχει για όλα τα κατορθώματα τους, αλλά και για το συγκεκριμένο θέμα, η καλύτερη απάντηση θα ήταν να έχει αναρτηθεί μια κατάσταση των συλλόγων-μελών που έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά και έχουν δικαίωμα ψήφου και όχι να ψάχνουν τον ταμία της οργάνωσης, πότε θα παρουσιασθεί να πράξει το αυτονόητο.

Όμως ποιος από τους «κληρονόμους» του Θεσμού έχει τέτοιες δημοκρατικές ευαισθησίες; Ιδιαίτερα μετά το φιάσκο, που χαρακτήρισε τις δυο προηγούμενες αποτυχημένες απανωτές προσπάθειες, σύγκλησης των μελών του οργανισμού κατά τον μήνα Νοέμβριο. Όπου σύσσωμη η Ομογένεια, γυρνώντας την πλάτη της στους διοικούντες την Ομοσπονδία, εξέφρασε κραυγαλέα την δυσαρέσκεια της για τα καμώματα τους. Μυστήριο άλυτο παραμένει ποιος κρατούσε τα πρακτικά αυτής της συνεδρίασης, καθόσον στην έδρα δεν βρισκόταν ούτε ο γραμματέας πρακτικών, αλλά ούτε και ο γενικός γραμματέας Π.Γαλάτουλας..

Τα αίματα άναψαν όταν ο Ν.Ράλλης ζήτησε από την έδρα, να διορθωθούν τα πρακτικά της προηγούμενης γενικής συνέλευσης και να γραφτεί στα πρακτικά η πρόταση που είχε καταθέσει, η οποία αφορούσε στην δημιουργία εξεταστικής επιτροπής διερεύνησης των σκανδάλων, που ταλανίζουν την Ομοσπονδία και κατακερματίζουν το κύρος της. Η απάντηση του προέδρου Δ. Καλαμαρά ήταν απόλυτη, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν σκάνδαλα και δεν εξετάζουμε αέρα»,δήλωση που προκάλεσε έκρηξη στο ακροατήριο.

Την ύπαρξη σκανδάλων που κουκουλώθηκαν και τα γνωρίζει ο πρόεδρος Δ.Καλαμαράς, κατήγγειλε ο κ.Κ.Μειμάρογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της έγγραφης καταγγελίας του Α. Σκοτίδα, της οποίας το περιεχόμενο ποτέ δεν ανακοινώθηκε στα μέλη της γενικής συνέλευσης, παρότι αποκαλύπτει ολοκάθαρα, οικονομικές ατασθαλίες που έγιναν εις βάρος του οργανισμού και η δημοσιοποίηση της επιβάλλεται, μετά τα τελευταία γεγονότα.

Την μεταχρονολογημένη απόσυρση της επίμαχης επιστολής από τον καταγγέλλοντα Α.Σκοτίδα ,επικαλέστηκε εις απάντηση ο πρόεδρος Δ.Καλαμαράς, προκαλώντας την ειρωνεία μεγάλης μερίδας των παρευρισκομένων. Ενώ η πέτρα του σκανδάλου (Α.Σκοτίδας), ο οποίος ήταν παρών στην συζήτηση, δεν μπήκε καν στον κόπο να εξηγήσει τους λόγους, που τον υποχρέωσαν να αποσύρει μια τόσο σοβαρή καταγγελία, της οποίας το περιεχόμενο, αποκάλυπτε οικονομικές ατασθαλίες, υπόγειες συμφωνίες για επιστροφή των χρημάτων και συγκάλυψη από τον πρώην πρόεδρο Ν.Διαμαντίδη και την τότε ομάδα εξουσίας, συμπεριλαμβανομένου και του Δ.Καλαμαρά..

Η ουσία της υπόθεσης όμως, βρίσκεται επιμελώς κρυμμένη πίσω από την αψυχολόγητη απόσυρση της επίμαχης επιστολής από τον κ.Α.Σκοτίδα, του οποίου η παθητική στάση, έθεσε σε αμφισβήτηση την βιωσιμότητα της καταγγελίας του. Ωστόσο την ύπαρξη του οικονομικού σκανδάλου και την γνησιότητα της καταγγελίας του Α.Σκοτίδα, παραδέχθηκε πρόσφατα σε κάποιο βραδυνό πηγαδάκι ο κ.Ν.Διαμαντίδης, υπερασπιζόμενος το «τεράστιο» έργο του κατά την διάρκεια της δικής του προεδρίας.

Κατά συνέπεια ο κ.Ν.Διαμαντίδης, θα μπορούσε άνετα να λύσει τον γόρδιο δεσμό της επιστολής Σκοτίδα, επιβεβαιώνοντας δημόσια το περιεχόμενο της, ενώ παράλληλα θα πρόσφερε έστω και καθυστερημένα, τα μέγιστα στην διαλεύκανση της και φυσικά στην απόδοση ευθυνών.

Αλλά ,φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη και στον πυρετό της υστεροφημίας του ο κ.Ν.Διαμαντίδης, θυσιάζει αξίες με την μέθοδο της συγκάλυψης, ρίχνοντας μπόλικο νερό στον μύλο της απαξίωσης του οργανισμού.

Όσον αφορά στον σημερινό πρόεδρο Δ.Καλαμαρά, οι εξελίξεις θα δείξουν , ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται πλέον ότι «δεν υπάρχει αίμα στο μαχαίρι» και αποδεχόμενος την πρόταση του Ν.Ράλλη, θα πρέπει να ορίσει μια επιτροπή διερεύνησης των σκανδάλων, εάν πραγματικά θέλει να διαφυλάξει το κύρος του οργανισμού. Ακολουθώντας παθητική στάση σε θέματα διαφάνειας, επιβεβαιώνει το μετέωρο βήμα μιας εξουσίας που κυνηγάει απελπισμένα τον χρόνο, ευρισκόμενη εκτός τόπου, χωρίς όραμα και πυξίδα ,με μοναδικό οδηγό την υπερφίαλη φιλοδοξία.

Για παράνομες ενέργειες και σκόπιμα εκπρόθεσμη κατάθεση χρημάτων ($2.700), στον λογαριασμό της Ομοσπονδίας που εισπράχθηκαν σε μετρητά από συνδρομές μελών, αναφέρθηκε ο κ.Δ.Βεκιαρέλης, και η περίπτωση αυτή αφορά στην παράνομη συμμετοχή των εν λόγω συλλόγων στις περασμένες εκλογές. Σύμφωνα με το καταστατικό, σύλλογοι που δεν είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι μέχρι 31Μαρτίου του έτους διεξαγωγής των εκλογών, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Κατά συνέπεια αυτοί οι σύλλογοι που ήταν εκπρόθεσμοι και έλαβαν μέρος στις προηγούμενες εκλογές, δεν θα έπρεπε να ψηφίσουν. Ποιοι είναι αυτοί οι σύλλογοι; θα μπορούσε να μας ανακοινώσει ο γενικός γραμματέας Π.Γαλάτουλας, καθόσον τα πρακτικά των εκλογών πρέπει να βρίσκονται στην κατοχή του.

Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά, το καταστατικό αποδείχθηκε μπακαλόχαρτο στα χέρια των «κληρονόμων» του θεσμού, με το οποίο τύλιξαν ασφυκτικά τις σφραγίδες –σωματεία της ομάδας του Π.Γαλάτουλα, γεγονός που τους έδωσε και την πλειοψηφία. στις προηγούμενες εκλογές.

Ο προέδρος Δ.Καλαμαράς παραδέχθηκε δημόσια ενώπιον της γενικής συνέλευσης το εκπρόθεσμο της κατάθεσης των χρημάτων, επιβεβαιώνοντας την καταγγελία του κ.Δ.Βεκιαρέλη ενώ παράλληλα του αφαίρεσε τον λόγο ειρωνευόμενος.

Ωστόσο η επιχειρηματολογία του κ.Καλαμαρά και ο μακρύς μονόλογος που χρησιμοποιεί, δεν έπεισε κανέναν, αντίθετα αναδεικνύει σε πρώτο πλάνο την ανηλεή κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας ,ενώ το μηδενικό του έργο σε συνδυασμό με την απόκρυψη της αληθινής εικόνας, μας παραπέμπει σε αλήστου μνήμης εποχές της πρόσφατης τραγικής ιστορίας του θεσμού…

Σακης Σερέτης

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4695&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 14.02.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote