Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ξεκαθαρίζουν οι ρόλοι
Ξεκαθαρίζουν οι ρόλοι Εκτύπωση E-mail
25.01.10

Λεπτομέρειες για τη συμμετοχή κάθε υπόπτου στον εκ προμελέτης φόνο του Άντη Χατζηκωστή δίνει στην ομολογία του ο Φάνος Χατζηγεωργίου, που είχε ενεργό ανάμειξη στο στυγερό έγκλημα

 

Φαίνεται ότι σιγά-σιγά άρχισαν να ξεκαθαρίζουν οι ρόλοι των προσώπων που φέρονται από την Αστυνομία να είχαν ανάμειξη στο σχεδιασμό και την εν ψυχρώ δολοφονία του διευθύνοντος συμβούλου του Σίγμα, Άντη Χατζηκωστή, το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου.

Χθες, οι τρεις ύποπτοι που συνελήφθησαν τρία εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονία, οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου προκειμένου να ανανεωθεί το διάταγμα κράτησή τους.
 
Η ομολογία του Φάνου
 
Κυρίαρχο σημείο της μαρτυρίας που παρέθεσε ο επικεφαλής των ανακρίσεων, υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Θωμάς Ευθυμίου, ήταν τα στοιχεία της ομολογίας του ενός εκ των υπόπτων, Φάνου Χατζηγεωργίου.
Η διαδικασία έγινε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο ύποπτος Αντρέας Γρηγορίου, ο οποίος φέρει σοβαρό τραύμα στο αριστερό πόδι συνεπεία έκρηξης βόμβας που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητό του ανήμερα των Χριστουγέννων.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ανέφερε ο ανώτερος υπαστυνόμος Θωμάς Ευθυμίου, ο Φάνος Χατζηγεωργίου στην ομολογία του αναφέρει ότι στις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, τον προσέγγισε ο Αντρέας Γρηγορίου και τον ρώτησε αν είναι πρόθυμος να λάβει μέρος στη δολοφονία κάποιου πλούσιου προσώπου και εκείνος δέχτηκε.
Ακολούθως ο Αντρέας Γρηγορίου διευθέτησε συνάντηση με τα πρόσωπα που ήθελαν τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή. Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου και πηγάζουν ουσιαστικά από την κατάθεση του υπόπτου Φάνου Χατζηγεωργίου, στη συνάντηση παρευρέθηκε η Έλενα Σκορδέλλη και ο αδελφός της Τάσος Κρασοπούλης.
Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή διαδικασία δεν έγινε ρητή αναφορά στο όνομα της Έλενας Σκορδέλλη και του αδελφού της, πλην όμως, διευκρινίστηκε ότι τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται ο ανακριτής της υπόθεσης είναι αυτά που τέθηκαν την Παρασκευή υπό 8ήμερη κράτηση.
Συνεχίζοντας την αναφορά στην ομολογία του συγκεκριμένου υπόπτου, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας σημείωσε ότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Φάνου Χατζηγεωργίου, κατά τη συνάντηση η Έλενα Σκορδέλλη και ο Τάσος Κρασοπούλης, που είναι μεγαλομέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, ζήτησαν από τον ίδιο και τον Αντρέα Γρηγορίου, να δολοφονήσουν τον Άντη Χατζηκωστή έναντι αμοιβής την οποία θα λάμβαναν μετά τη δολοφονία του, ενώ δόθηκε και υπόσχεση εργοδότησής τους στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα.
Η συμφωνία έκλεισε και σύμφωνα πάντα με τη θεληματική κατάθεση του Φάνου Χατζηγεωργίου, ο ίδιος με τον Αντρέα Γρηγορίου άρχισαν να παρακολουθούν τις κινήσεις του Άντη Χατζηκωστή. Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ο ύποπτος αναφέρει στην κατάθεσή του ότι η παρακολούθηση του θύματος διακόπηκε τα Χριστούγεννα λόγω της έκρηξης βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του Αντρέα Γρηγορίου τραυματίζοντάς τον σοβαρά.
 
Οι ηθικοί... επέμεναν
 
Μετά από λίγες μέρες η παρακολούθηση άρχισε και πάλι, και όπως λέχθηκε στο Δικαστήριο, "αυτό έγινε μετά από παραστάσεις που έγιναν από τα πρόσωπα που τους εξώθησαν να προβούν στη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή προς τον Αντρέα Γρηγορίου, ο οποίος συνδέεται μαζί τους". Στο δεύτερο στάδιο σχεδιασμού του εγκλήματος ενεπλάκη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, και ο Γρηγόρης Ξενοφώντος, ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό και αναζητείται.
Ο Γρηγόρης Ξενοφώντος στο παρελθόν ήταν γείτονας του δολοφονηθέντος και γνώριζε πολύ καλά την περιοχή.
Φαίνεται μάλιστα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Φάνου Χατζηγεωργίου, ότι Γρηγόρης Ξενοφώντος ανέλαβε το ρόλο του εκτελεστή και σχεδίασε τον τρόπο δράσης.
 
Έτσι τον εκτέλεσαν
 
Στο Δικαστήριο ακούστηκαν χθες και λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε ο Άντης Χατζηκωστής. Σύμφωνα με την μαρτυρία του υπόπτου που μίλησε στους ανακριτές, το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου μετέβησαν μαζί με τον Γρηγόρη Ξενοφώντος στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του θύματος, κοντά στην Αμερικανική πρεσβεία, και του εξήγησε πως θα υλοποιείτο το σχέδιο δολοφονίας.
Ο Φάνος Χατζηγεωργίου υποστηρίζει ότι ο Γρηγόρης Ξενοφώντος τού υπέδειξε το σημείο όπου θα τον ανέμενε κρυμμένος με τη μηχανή της μοτοσυκλέτας αναμμένη, για τη διαφυγή τους. Όπως και έγινε. Ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί και αμέσως μετά ο ύποπτος που καταζητείται εμφανίστηκε μπροστά του, ανέβηκε στη μοτοσυκλέτα και απομακρύνθηκαν από τη σκηνή του εγκλήματος. Ακολούθησαν συγκεκριμένη διαδρομή και κατέληξαν σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας όπου απέκρυψαν το όπλο και άλλα τεκμήρια όπως ρούχα και γάντια.
Στο Δικαστήριο αναφέρθηκε επίσης ότι το ίδιο βράδυ της δολοφονίας, ο Γρηγόρης Ξενοφώντος είχε επαφή με τον Αντρέα Γρηγορίου, ο οποίος φέρεται να του έδωσε χρήματα για να αναχωρήσει από την Κύπρο το ίδιο βράδυ, όπως και έγινε σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέχει η Αστυνομία.
 
Τηλέφωνα μιας χρήσης
 
Όπως αποκαλύφθηκε χθες στο Δικαστήριο, φαίνεται ότι τα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος, κατά τον ουσιώδη χρόνο της δολοφονίας είχαν επικοινωνίες μεταξύ τους χρησιμοποιώντας μάλιστα καινούργιες συσκευές τηλεφώνων και κάρτες. Κάποια από αυτά τα τεκμήρια βρίσκονται ήδη στην κατοχή της Αστυνομίας ενώ κάποια άλλα αναζητούνται.
Η ανάλυση των συγκεκριμένων τεκμηρίων αναμένεται να ρίξει κι άλλο φως στην υπόθεση.
 
Ανανέωση κράτησης
 
Με βάση το σύνολο της μαρτυρίας που τέθηκε ενώπιόν του, ο Ανώτερος Επαρχιακός Δικαστής Νικόλαος Σάντης έκρινε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που καταγράφονται σε σειρά αποφάσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για την ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης. Σημειώνεται ότι ο Φάνος Χατζηγεωργίου, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε, εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο και δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του. Ένσταση στην κράτησή του προέβαλε, μέσω του δικηγόρου του κ. Μιχάλη Πική, μόνον ο Κώστας Προεστός.
Ο Δικαστής με ειδική αναφορά στο δημόσιο συμφέρον που εξυπηρετείται με την πλήρη εξιχνίαση ενός στυγερού εγκλήματος, έκρινε ότι δικαιολογείται η ανανέωση της κράτηση και των τριών υπόπτων για ακόμα οκτώ ημέρες.
 
Θύμα συγκυριών ο Προεστός
 
Θύμα της όλης υπόθεσης φαίνεται πως ήταν τελικά ο συλληφθείς Κώστας Προεστός, τα αποτυπώματα του οποίου εντοπίστηκαν στο γυαλί του κράνους που βρέθηκε λίγα μέτρα από την σκηνή του εγκλήματος. Ο Φάνος Χατζηγεωργίου αναφέρει στην ομολογία του ότι το απόγευμα της ημέρας που δολοφονήθηκε ο Άντης Χατζηκωστής, μετέβη στην οικία του Κώστα Προεστού και δανείστηκε ένα κράνος. Το βράδυ, μετά τη δολοφονία, επικοινώνησε και πάλι με τον εν λόγω ύποπτο λέγοντάς του ότι υπέστη βλάβη η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε και του ζήτησε να τον παραλάβει από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας για να τον μεταφέρει στο σπίτι του στην πόλη, όπως και έγινε.
Χθες, ο επικεφαλής των ανακρίσεων δήλωσε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι δεν αποκλείεται ο Κώστας Προεστός να αφεθεί ελεύθερος σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις του δικηγόρου του υπόπτου, κ. Μιχάλη Πική, σημείωσε ότι τα στοιχεία συγκλίνουν προς την κατεύθυνση ότι ο Κώστας Προεστός δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη στη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή και αυτό αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα. Παράλληλα, αντεξεταζόμενος από τον δικηγόρο του υπόπτου, ξεκαθάρισε πως το πρόσωπο που ομολόγησε δεν εμπλέκει με κανέναν τρόπο τον Κώστα Προεστό στη διάπραξη του εγκλήματος.
Τέλος, επί του συγκεκριμένου θέματος, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας δεν απέκρυψε το γεγονός ότι προχθές ανέφερε στον Κώστα Προεστό πως όταν ξεκαθαρίσει πλήρως ότι δεν είχε ανάμειξη στην υπόθεση, η Αστυνομία θα προβεί στις απαραίτητες ανακοινώσεις για να μην υπάρχουν σκιές γύρω από το όνομά του.
 
 
 

ΠΟΛΙΤΗΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4694&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote