Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Γενικευμένη απραξία και χαλαρότητα"
"Γενικευμένη απραξία και χαλαρότητα" Εκτύπωση E-mail
25.01.10

   Συνέντευξη, που τιτλοφορείται «δεν θα κυβερνήσω πάνω σε ερείπια», παραχώρησε στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει εικόνα γενικευμένης απραξίας και χαλαρότητας, και δουλειά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να χτυπά την καμπάνα: «το ότι στηρίζουμε την κυβέρνηση σε αυτά που είναι απαραίτητα για να ξεπεράσουμε την κρίση, δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε [...] Όπως δεσμεύτηκα να τους στηρίζω στα δύσκολα, έτσι θα τους βαράω βαριά 'καμπάνα' όταν παραπαίουν. Η οικονομία δεν σηκώνει τέτοια καμώματα», σημειώνει ο κ. Σαμαράς.

 
    Αναφερόμενος στη διαδικασία κομματικής ανασυγκρότησης της ΝΔ ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι «ξεπεράσαμε την εσωστρέφεια». Όσο για την κριτική, λέει ότι είναι ευπρόσδεκτη, αλλά, «ακριβώς επειδή δεν είμαστε 'άπειροι' ξέρουμε πότε είναι χρήσιμη». Τονίζει μάλιστα ότι «δεν χαριζόμαστε σε κανένα, γιατί δεν χρωστάμε σε κανένα».
 
   «"Όχι" στην εσωστρέφεια»
 
   Την ανάγκη να υπάρξει νέα Μεταπολίτευση στην χώρα διακήρυξε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής και πρόσθεσε ότι ήδη έχει αρχίσει η πορεία για τη νέα Νέα Δημοκρατία που θα ολοκληρωθεί με το 8ο τακτικό Συνέδριο Αρχών και Θέσεων του κόμματος.
 
    Ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος λέγοντας ότι "δεν πρόκειται να ανεχθώ την εσωστρέφεια που έπνιξε πολλές φορές τη ΝΔ" και ξεκαθάρισε ότι, παρά την δύσκολη συγκυρία, είναι αντίθετος σε εξωθεσμικές λύσεις. Ειδικότερα ανέφερε: "Εσωστρέφεια δεν θα υπάρξει. Δημοκρατία ναι. Όσο ποτέ. Αλλά εσωστρέφεια ποτέ. [..] Δεν εκλέχτηκα για να τηρώ εύθραυστες ισορροπίες. Δεν χρωστάω τίποτα σε κανένα. Το μόνο μου χρέος είναι απέναντι στους εκατοντάδες πολίτες που ψήφισαν. Η ΝΔ θα γίνει πόλος νέας κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι εύθραυστος συνασπισμός προσωπικών στρατηγικών και ομάδων". Πρόσθεσε, δε, απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος ότι "η ΝΔ τους χωράει όλους και τον καθένα ξεχωριστά, δεν περισσεύει κανείς".
 
   Ντ. Μπακογιάννη: "Να υπάρξει εσωκομματικός διάλογος"
 
   Την ανάγκη η Νέα Δημοκρατία να ορθώσει έναν ξεκάθαρο πολιτικό λόγο σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία επεσήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ζήτησε να υπάρξει εσωκομματικός διάλογος για τα αίτια της εκλογικής ήττας. Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια ούτε για μισόλογα ούτε για προσωπικές στρατηγικές.
 
   Π. Ψωμιάδης: Στήριξη στον πρόεδρο
 
    Στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά στάθηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος ζήτησε από τα στελέχη να στηρίξουν το νέο Πρόεδρο για να μην χωριστεί η παράταξη. «Ένας είναι ο αρχηγός και εμείς», είπε χαρακτηριστικά.

ape

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4689&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote