Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ανοιχτή κόντρα Σαμαρά – Μπακογιάννη
Ανοιχτή κόντρα Σαμαρά – Μπακογιάννη Εκτύπωση E-mail
24.01.10

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τα στελέχη του κόμματός του -και ιδίως προς την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη- έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει την εσωστρέφεια «που στο παρελθόν έπνιξε τη Νέα Δημοκρατία».

 

 

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε οργανωτικές αλλαγές στο κόμμα, εν όψει και του έκτακτου συνεδρίου που προγραμματίζεται, ενώ διαχώρισε τη θέση του κόμματός του από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τον εκλογικό νόμο, τους μετανάστες και τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Παράλληλα απηύθυνε ηχηρή προειδοποίηση προς τους επίδοξους επικριτές της ηγεσίες του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προτίθεται να ανεχθεί «διαβρωτική εσωτερική γκρίνια».

«Δεν εκλέχθηκα για να τηρώ "εύθραυστες ισορροπίες". Δεν χρωστάω τίποτε σε κανένα. Το μόνο μου χρέος είναι απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες των Νεοδημοκρατών που ήλθαν και ψήφισαν, αφού περίμεναν ώρες στην ουρά», είπε ο κ. Σαμαράς ενώ απάντησε ευθέως –χωρίς όμως να τον κατονομάσει- και στην πρόταση που είχε διατυπώσει ο Κων. Μητσοτάκης για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, χαρακτηρίζοντάς την «εξωθεσμική λύση που απαξιώνει τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου».

«Ο πολιτικός μου αντίπαλος είναι απέναντι. Είναι το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι εδώ μέσα», τόνισε.

 Σκληρη απαντηση απο Ντορα
Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να σιωπήσει, και αμφισβήτησε ευθέως τις επιλογές προσώπων του Αντώνη Σαμαρά, καλώντας τον να μην παραδώσει το κόμμα σε «συμβιβασμένους αυλοκόλακες, όχι ακραίους λαϊκιστές, όχι αμετανόητους εραστές της παραπολιτικής και της ίντριγκας». Έσπευσε δε να διαφοροποιηθεί από τις απόψεις που εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος για το εκλογικό νόμο και τη διοικητική μεταρρύθμιση.

«Υπερηφανη Δεξια»
Για μία ακόμη φορά, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ υπερασπίστηκε την ιδεολογική καθαρότητα της κεντροδεξιάς παράταξης, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις στο όνομα της προσέγγισης κεντροαριστερών ψηφοφόρων. Έκανε μάλιστα λόγο για «ιδεολογική τρομοκρατία» εις βάρος της Κεντροδεξιάς και είπε ότι στόχος του είναι η ιδεολογική της απο-ενοχοποίηση.

Για την οικονομία

Στο μέτωπο της δημοσιονομικής κρίσης, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ παραδέχτηκε ότι μέρος της ευθύνης αναλογεί και στη διακυβέρνηση Καραμανλή, καταλογίζοντάς της «αδυναμίες», αλλά επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «απίστευτη αδράνεια, αναβλητικότητα και ατελείωτες διαβουλεύσεις».

Επανέλαβε ότι το κόμμα του θα στηρίξει τις σωστές αποφάσεις –όπως το «αντιδημοφιλές» μέτρο της αύξησης του φόρου στα ποτά και τα τσιγάρα- αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα «συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ».

«Αυτή τη στιγμή η χώρα πρέπει να αποφύγει την οικονομική χρεοκοπία. Αυτό δεν αφορά μόνο τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Αφορά όλους τους Έλληνες. Αν εμείς υπονομεύουμε κάθε κίνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν θα βλάψουμε μόνο το ΠΑΣΟΚ, θα βλάψουμε την πατρίδα μας», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «δεν θα παρακολουθούμε την κυβέρνηση ως απλοί θεατές, ούτε ως "καλοπροαίρετοι σύμβουλοι"».

Για Καλλικράτη – εκλογικό νόμο - μεταναστευτικό

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κρατά "μυστική τη γεωμετρία" του σχεδίου για τη διοικητική μεταρρύθμιση, επεσήμανε ωστόσο ότι το κόμμα του συμφωνεί επί της αρχής, παρ’ ότι στην παρούσα συγκυρία δεν υπάρχουν οι πόροι (τους υπολόγισε 4 με 5 δισεκατομμύρια) για την εφαρμογή του.

Επανέλαβε την αντίθεσή του με την εισαγωγή του γερμανικού μοντέλου, εκτιμώντας ότι θα ενισχύσει υπέρμετρα τον αρχηγικό χαρακτήρα των κομμάτων και δήλωσε σύμφωνος μόνο ως προς την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

Υπερασπίστηκε την άποψη του για τη χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες, προκρίνοντας το γερμανικό σύστημα και τονίζοντας ότι δεν ορματίζεται «μια Ελλάδα "περίκλειστο φρούριο".Αλλά δεν θα αφήσουμε να γίνει και "ξέφραγο αμπέλι"».

Τέλος είπε ότι το κόμμα του δεν φοβάται τις Εξεταστικές Επιτροπές, κατηγόρησε ωστόσο το ΠΑΣΟΚ ότι τις χρησιμοποιεί «σαν φωτοβολίδες "κρότου λάμψης" για να αποπροσανατολίσει από το μεγάλο πρόβλημα της Οικονομίας».

 ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4686&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote