Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Θα μεταφέρουν 400 χιλιάδες άστεγους σε καταυλισμούς
Θα μεταφέρουν 400 χιλιάδες άστεγους σε καταυλισμούς Εκτύπωση E-mail
24.01.10

Τη μεταφορά 400 χιλιάδων άστεγων Αϊτινών, τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν από τον σεισμό της 13ης Ιανουαρίου, σε καταυλισμούς που θα κατασκευαστούν στα περίχωρα του Πορτ-ο-Πρενς σχεδιάζει η κυβέρνηση της Αϊτής.

Την ίδια ώρα, η Ουάσιγκτον διαμηνύει ότι δεν θα δεχθεί τους λαθρομετανάστες από την ισοπεδωμένη μετά τον φονικό σεισμό χώρα.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον τόνισε ότι, οι ΗΠΑ θα απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα σε παράνομους μετανάστες από την Αϊτή και θα τους επαναπατρίσουν.

Στο μεταξύ, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που θα προσφέρει αμοιβή στους Αϊτινούς οι οποίοι θα συνεργαστούν για την ανοικοδόμηση της χώρας τους. Ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν συζήτησε την πρωτοβουλία αυτή με τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος έχει αναλάβει ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στην Αϊτή.

 

 

 

Το πρόγραμμα με τίτλο «Μετρητά έναντι εργασίας» έχει χρηματοδοτηθεί με πέντε εκατομμύρια δολάρια από το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη και θα επιτρέψει στους Αϊτινούς να κερδίζουν πέντε δολάρια την ημέρα εάν συμμετέχουν στις εργασίες ανοικοδόμησης της χώρας τους, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Σύμφωνα με την αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση Habitat for Humanity, για την ανοικοδόμηση της Αϊτής θα χρειαστεί τουλάχιστον μία δεκαετία, ενώ θα απαιτηθεί και συντονισμένη προσπάθεια με την υποστήριξη των δωρητριών χωρών. Παγκόσμιος τηλεμαραθώνιος για την Αϊτή πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων από τον χώρο της showbiz -Μπιγιονσέ, Μαντόνα κ.ά.- με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων  για τη χώρα που ισοπεδώθηκε από τον σεισμό.

Στον φιλανθρωπικό τηλεμαραθώνιο συμμετείχε και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4683&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 24.01.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote