Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τον εμπρησμό της Συναγωγής Χανίων
Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τον εμπρησμό της Συναγωγής Χανίων Εκτύπωση E-mail
22.01.10

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη νέα απόπειρα εμπρησμού της Συναγωγής των Χανίων, εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αποκαλώντας την ενέργεια επίθεση στην ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Η συναγωγή μπήκε στο στόχαστρο εμπρηστών δύο φορές μέσα στον τελευταίο μήνα, στις 5 και στις 16 Ιανουαρίου. "Η επίθεση είχε σαφή στόχο να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει την εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας και είναι η τελευταία σειράς παρόμοιων επιθέσεων αντισημιτικού βανδαλισμού που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια", αναφέρει το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Τονίζει το γεγονός ότι η δεύτερη επίθεση προκάλεσε σημαντικές ζημίες στη Συναγωγή, καταστρέφοντας σχεδόν δυο χιλιάδες βιβλία και προκαλώντας σοβαρές ζημίες στην ξύλινη οροφή του κτιρίου. Πρόκειται, όπως επισημαίνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ένα μεσαιωνικό κτήριο, ένα από τα τελευταία εβραϊκά μνημεία στην Κρήτη και μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Η αμερικανική κυβέρνηση χαιρετίζει την καταδίκη αυτών των επιθέσεων από την ελληνική κυβέρνηση όπως και την υιοθέτηση σθεναρής στάσης κατά του αντισημιτισμού και του ρατσισμού

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4678&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote