Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ arrow Καρδιακή βαλβίδα και από άλογο
Καρδιακή βαλβίδα και από άλογο Εκτύπωση E-mail
20.01.10

Καρδιακή βαλβίδα που προέρχεται από άλογο και χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας, υπόσχεται απλούστερη, ευκολότερη και ταχύτερη τοποθέτηση, καθώς και λιγότερη ταλαιπωρία και χρόνο νοσηλείας του ασθενή.

Στην Ελλάδα η πρώτη επέμβαση για την τοποθέτηση της βαλβίδας έγινε την περασμένη Παρασκευή, στην Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΑΠΘ, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο κλινικής μελέτης, και σε συνεργασία με την αντίστοιχη Κλινική του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Μετά τη νόσο των τρελών αγελάδων, στη Μεγάλη Βρετανία, οι ερευνητές προσανατολίστηκαν στα άλογα για να λάβουν μοσχεύματα. Μέχρι σήμερα, στις επεμβάσεις αυτές οι γιατροί χρησιμοποιούσαν βαλβίδα από περικάρδιο βοδιού ή χοίρου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Θώρακος, Καρδιάς και Αγγείων του ΑΠΘ, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, καθηγητή, Χρήστο Παπακωνσταντίνου, η διαφορά της νέας βαλβίδας από τις υπόλοιπες δεν είναι μόνο ότι είναι αστήρικτη, καθώς υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες, αλλά κυρίως ότι η τοποθέτησή της είναι απλούστερη, ευκολότερη και ταχύτερη, με αποτέλεσμα όφελος για τον άρρωστο. Η νέα βαλβίδα έχει καλύτερη αιμοδυναμική συμπεριφορά, καθώς το άνοιγμά της είναι μεγαλύτερο, διευκολύνοντας τη δίοδο του αίματος από την καρδιά.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4675&Itemid=27

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων