Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παρέμβαση Κομισιόν για τους αγρότες
Παρέμβαση Κομισιόν για τους αγρότες Εκτύπωση E-mail
20.01.10

Εμπειρογνώμονες της Γενικής Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ασχολείται με τις μεταφορές βρίσκονται σε επαφή με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με αφορμή το κλείσιμο των εθνικών οδών από τα αγροτικά μπλόκα, καθώς εμποδίζεται η κοινοτική αρχή της ελεύθερης διακίνησης των εμπορευμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, ζήτησε την παρέμβαση του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Μεταξύ άλλων, ο Μπόικο Μπορίσοφ, υποστηρίζει ότι η μορφή διαμαρτυρίας των ελλήνων αγροτών επηρεάζει τα συμφέροντα των βουλγαρικών μεταφορικών εταιριών, αλλά και εταιριών άλλων κρατών – μελών της ΕΕ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Βούλγαρος πρόξενος επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, με στόχο τον απεγκλωβισμό των συνόρων. Ωστόσο, οι προσπάθειες του προξένου απέβησαν άκαρπες, καθώς οι αγρότες μένουν ανένδοτοι στο να μετακινηθούν από τις θέσεις τους. Η στάση τους ενόχλησε τον Βούλγαρο διπλωμάτη, ο οποίος τόνισε ότι «η κυβέρνηση της γείτονος χώρας θα απευθυνθεί στην Ε.Ε, ώστε να αποζημιωθεί για τις οικονομικές ζημιές, που υφίσταται η χώρα του, λόγω του αποκλεισμού των συνόρων».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, εξέφρασε την ελπίδα ότι το ζήτημα της απρόσκοπτης διακίνησης αγαθών θα βρει τη λύση του το συντομότερο δυνατό, τονίζοντας ότι «το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς είναι να υπάρχει απρόσκοπτη μετακίνηση σε όλη την ελληνική επικράτεια και να μην δημιουργούνται προβλήματα με τις γειτονικές χώρες».

Τέλος, ο κ. Δελαβέκουρας επισήμανε ότι η επαφή με τη βουλγαρική πλευρά είναι συνεχής, μέσα από διακυβερνητικές επαφές, Συμβούλια της ΕΕ, και βεβαίως τις διπλωματικές μας υπηρεσίες.

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4670&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote