Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Εκλογές με δανεικά
Εκλογές με δανεικά Εκτύπωση E-mail
11.08.07
«Το ΠΑΣΟΚ έχει φανερούς οικονομικούς πόρους. Εσάς» . Το θυμάστε αυτό το παλιό κλασικό σύνθημα; Ξεχάστε το, γιατί αφού μέλη και φίλοι εσχάτως συνεισφέρουν στο κόμμα μόνο την... αγάπη τους, η Χαρ. Τρικούπη αναγκάζεται να πέσει στα «νύχια» των τραπεζών.

Κι όχι για μικροποσά. Με «ενέχυρο» την επιχορήγηση των 50 εκατ. ευρώ που δικαιούται ζητά δάνεια 300 εκατ. ευρώ. Αλλιώς δεν «βγαίνουν» οι εκλογές.

Οι συνδρομές των μελών είναι από 1 έως και 80 ευρώ το τρίμηνο, σύμφωνα τουλάχιστον με τον «τιμοκατάλογο» που είχε βγάλει παλιότερα η (τότε) γραμματέας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και δεν άλλαξε, αφού δεν υπάρχει νεότερη δημοσιευμένη εγκύκλιος επ' αυτού: 1 ευρώ οι νέοι και συνταξιούχοι, 2 ευρώ οι αγρότες, 5 οι μισθωτοί, 10 οι επιστήμονες (γιατροί, μηχανικοί κ.τ.λ.), 10 οι έμποροι και βιοτέχνες, 30 οι «πράσινοι» αντιδήμαρχοι και αντινομάρχες, 80 οι δήμαρχοι και νομάρχες, ενώ βουλευτές και ευρωβουλευτές καταβάλλουν «πλαφοναρισμένο» μέρος της αποζημίωσής τους στο κόμμα.

 Η εγγραφή δε, κάθε μέλους στοιχίζει 10 ευρώ, ενώ οι «φίλοι» τη βγάζουν δωρεάν.  Οι«συνεπείς» είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού κι ενώ υπό κανονικές συνθήκες ουδείς τους «ζορίζει» να ενισχύσουν το κομματικό ταμείο, τώρα ήρθαν δύο απανωτές εκλογικές αναμερήσεις σε διάστημα 12 μηνών (δημοτικές-νομαρχιακές τον περασμένο Οκτώβριο και τώρα οι βουλευτικές) να τινάξουν στον αέρα το -ελλειμματικό- πορτοφόλι του ΠΑΣΟΚ. 

 Και το χειρότερο; Οπως προεξοφλεί ο επί των οικονομικών της Χαρ. Τρικούπη Τηλ. Χυτήρης (που μοιράζεται την αρμοδιότητα με τον νέο γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ρ. Σπυρόπουλο), η σύντομη προεκλογική περίοδος δεν θα επιτρέψει να γίνει καν οικονομική εξόρμηση.

 Οπως τότε που ο Κ. Λαλιώτης ως γραμματέας μαζί με το «ξεκαθάρισμα» των αρχείων του ΠΑΣΟΚ και την ανανέωση της συνδρομής των μελών έβαλε και στο ταμείο κοντά 1,5 εκατ. ευρώ.

 Αλλά πάνε αυτές οι εποχές. Οπότε; Θα πέσουν στα «ξένα» χέρια.

Το κόμμα έχει κάνει ήδη επαφές με 4-5 μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ακίνητα να υποθηκεύσουν δεν έχουν (όλα τα «πράσινα» κτίρια είναι νοικιασμένα) και ήδη για αποπληρωμή παλιότερων δανείων πληρώνουν περίπου 20 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στη Χαρ. Τρικούπη ξέρουν πως είναι αδύνατο να ανταγωνιστούν τη Ρηγίλλης που θα εκταμιεύσει μεγάλα ποσά απ' τον κρατικό κορβανά, αλλά τουλάχιστον να μην φανούν ως «φτωχοί συγγενείς».

Και για την επομένη των εκλογών, βλέπουμε...    

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=467&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 11.08.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote