Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στην καρδιά της Καμπούλ χτύπησαν οι Ταλιμπάν
Στην καρδιά της Καμπούλ χτύπησαν οι Ταλιμπάν Εκτύπωση E-mail
19.01.10

Στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας χτύπησαν δεκάδες ένοπλοι και καμικάζι, πραγματοποιώντας επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια, εμπορικά κέντρα και τράπεζες.
Αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε εικόνες από εμπορικό κέντρο τυλιγμένο στις φλόγες, κοντά στο προεδρικό μέγαρο ενώ η Καμπούλ συγκλονιζόταν από ανταλλαγές πυρών μεταξύ των ενόπλων και των και κυβερνητικών δυνάμεων.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις τουλάχιστον 20 μαχητών,σήμερα στην Καμπούλ, ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.Τουλάχιστον πέντε πολίτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν και σχεδόν 40 τραυματίστηκαν.

«Στόχοι ήταν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαμπιμπουλάχ Μουτζαχίντ ένας από τους εκπροσώπους της διοίκησης των ταλιμπάν.

«Είκοσι από τους καμικάζι μας εισέβαλαν στην ζώνη αυτή και οι μάχες συνεχίζονται», πρόσθεσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως ένας από τους καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά στην είσοδο του προεδρικού μεγάρου.

Η καλά οργανωμένη επίθεση έγινε τη στιγμή που ορκίζονταν νέα μέλη της κυβέρνησης, και, λίγες μέρες πριν από την διεθνή διάσκεψη για το Αφγανιστάν, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα στο Λονδίνο. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι σημερινές επιθέσεις των Ταλιμπάν και μάλιστα, στην καρδιά της «αυστηρά» φρουρούμενης αφγανικής πρωτεύουσας, δείχνουν καθαρά τα σχέδιά τους να εντείνουν τις επιχειρήσεις τους, καθώς οι Ην.Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ αρχίζουν να στέλνουν άλλους 37.000 στρατιώτες στο μέτωπο του Αφγανιστάν.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4665&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote