Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ;
ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ; Εκτύπωση E-mail
18.01.10

Του Σάκη Σερέτη

Κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας και αγιασμό από το Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, με παρουσία των ανωτάτων διπλωματικών αρχών Ελλάδος-Κύπρου που υπηρετούν στην πόλης μας ,περιλάμβανε η πρώτη πανομογενειακή συγκέντρωση για την προετοιμασία της φετινής παρέλασης, στην ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης .

 

Είναι απολύτως προφανές, ότι η παρουσία τόσων πολλών επωνύμων και ανωνύμων στην πρώτη του έτους ομογενειακή σύναξη της Ομοσπονδίας , οφείλεται στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, και στην κοινή εμφάνιση των γενικών προξένων Ελλάδος και Κύπρου που υπηρετούν στην πόλη μας.

Η αριθμητική ιστορία των τελευταίων χρόνων, με την πενιχρή συμμετοχή των Ομογενών κατά την πρώτη πανομογενειακή συγκέντρωση, αποτελούν την ισχυρή απόδειξη αυτών που προανέφερα και φυσικά μια επαλήθευση από τα αρχεία της Ομοσπονδίας, θα μπορούσε να πείσει τον κάθε «άπιστο Θωμά» .

Η κατάμεστη αίθουσα όμως, φαίνεται πως ξύπνησε το ρητορικό συναίσθημα του προέδρου Δ..Καλαμαρά , ο οποίος αν και Λάκωνας στην καταγωγή, επιδόθηκε σε μια ακατάσχετη και αρκετές φορές ακαταλαβίστικη λογοδιάρροια ,για να εισπράξει στο τέλος μια μεγαλοπρεπή και εύστοχη παρατήρηση από την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας κ.Αγι Μπαλτά., «Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» ….

Ευχάριστη νότα της βραδιάς, η παρουσίαση των δυο νέων επιστημόνων που αποφάσισαν να βοηθήσουν στην προετοιμασία της φετινής παρέλασης, από την θέση του προέδρου της αρμόδιας επιτροπής, αντικαθιστώντας τον Ι.Κατσιματίδη.

Πρόκειται για την πρόεδρο του συλλόγου των Ελλήνων Δικηγόρων κ Μέμη Σταθάτου και τον πολύ γνωστό λόγω των πολλαπλών δραστηριοτήτων του, πρόεδρο του συλλόγου Ελλήνων Ιατρών δρ,Γεώργιο Τσιούλια.

Εξίσου σημαντική και η παρουσίαση μια νέας Ελληνοαμερικανίδας δικηγόρου, από τον Ομογενή πολιτειακό βουλευτή κ Μ.Γιάνναρη, η οποία θα διεκδικήσει στις επόμενες εκλογές την θέση του.

Ως γνωστό ο Μ.Γιάνναρης, μετά από δεκαετή συνεχή παρουσία στα πολιτειακά έδρανα της Νέας Υόρκης εκπροσωπώντας την περιοχή της Αστόριας, αποφάσισε να διεκδικήσει μια θέση στην γερουσία και θα υποστηρίξει για την θέση που κατέχει τώρα, την Ομογενή δικηγόρο Αραβέλλα Σιμωτά.

Εντυπωσιακή η παρουσία της Γενικής Προξένου της Κύπρου κ.Κ.Σοφιανού, η οποία απέσπασε θερμό χειροκρότημα, αρχίζοντας την σύντομη αλλά περιεκτική ομιλία της με την φράση «Αδελφοί Έλληνες».

Ακολούθως επεσήμανε την συνεχή παρουσία των Ελλήνων στους πολύχρονους αγώνες του Κυπριακού λαού, ενώ τόνισε ότι η φετινή χρονιά, θα είναι δύσκολη και θα χρειαστεί περισσότερο την στήριξη της Ομογένειας.

Επίσης ευχαρίστησε την Γενική Πρόξενο της Ελλαδας κ.Αγη Μπαλτά για την συμπαράσταση της από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην πόλη μας.

«Να παρελάσουμε με σεβασμό και υπερηφάνεια για την πατρίδα μας» τόνισε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας κ.Αγη Μπαλτά, υπενθυμίζοντας με νόημα, πως η επιτυχία της παρέλασης εξαρτάται από όλους, ενώ παράλληλα εξέφρασε στην Γενική Πρόξενο της Κύπρου και όλους τους παρευρισκομένους, το ενδιαφέρον και την αμέριστη υποστήριξη της Ελλάδας στο Κυπριακό.

Ευχές για την επιτυχία της παρέλασης εξέφρασε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής Π.Παπανοκολάου, χωρίς να δώσει κάποιο στίγμα προσωπικής του συμμετοχής στην φετινή επιτροπή παρέλασης.

Τέλος ο επίτιμος πρόεδρος και δωρητής της Ομοσπονδίας Β.Σταθάκος ,ζήτησε οι εορταστικές εκδηλώσεις για την παρέλαση, να συμπεριλαμβάνουν την διεξαγωγή ενός διήμερου συνεδρίου με θέματα που αφορούν στον Ελληνισμό και να τελειώνουν όπως παλιά, με μια εκδήλωση στο Μπρούκλιν .

Δεν γνωρίζω κατά πόσον τα μηνύματα αυτής της πρώτης πανομογενειακής, ελήφθησαν σωστά και στην διάσταση που δόθηκαν, αφενός προς τους υπευθύνους και αφετέρου, εάν θα τα αξιολογήσουν με τέτοιο τρόπο, ώστε η φετινή παρέλαση να διεξαχθεί με «σεβασμό και υπερηφάνεια» όπως πρότεινε η Γενική Πρόξενος.

Οι αισιόδοξες συμμετοχές νέων και καταξιωμένων επιστημόνων, ας ελπίσουμε ότι θα σηματοδοτήσουν και κάποια αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής της Εθνικής μας παρέλασης, αποφεύγοντας το μονοπάτι της εμπορευματοποίησης που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια ,οι «τενόροι της κληρονομικότητας» του θεσμού.

Διαφορετικά όλες αυτά θα θεωρηθούν αισιόδοξες ιστορίες σε ανεπάρκεια, που όμως θα χρησιμοποιηθούν ως επικοινωνιακό ανάχωμα, για τις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου.

 

 

 

 

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4664&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 23.01.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote