Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τρεις συλλήψεις... για αρχή
Τρεις συλλήψεις... για αρχή Εκτύπωση E-mail
15.01.10

Με τους φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς άνοιξε χθες ο χορός των συλλήψεων για τη δολοφονία του 'Αντη Χατζηκωστή. Σύντομα αναμένεται να ακολουθήσουν και οι ύποπτοι ως ηθικοί αυτουργοί


Οι εικασίες και οι υποψίες έγιναν στοιχεία, που οδήγησαν χθες βράδυ στην έκδοση τριών ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση της δολοφονίας του 'Αντη Χατζηκωστή. Οι ανακριτές μπόρεσαν να συλλέξουν την απαραίτητη μαρτυρία, η οποία, κατά την κρίση τους, επέτρεπε να γίνουν συλλήψεις υπόπτων, ώστε η ανάκριση να πάει ένα βήμα πιο πέρα με την ελπίδα να οδηγήσει σε πλήρη εξιχνίαση του πρωτοφανούς εγκλήματος που διεπράχθη την περασμένη Δευτέρα στην Έγκωμη. Όπως έγραψε από την πρώτη μέρα ο «Π», τα κίνητρα των δραστών -κατά τους ανακριτές- ήταν οικονομικά και στο επίκεντρο των ερευνών βρέθηκαν μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα. Η επίμονη προσπάθεια κάποιων άλλων ΜΜΕ να δημιουργήσουν κλίμα πολιτικής όξυνσης υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για πολιτική δολοφονία έπεσε στο κενό, καθώς χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, με τον πλέον επίσημο τρόπο, απέκλεισε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ύποπτοι και υποψίες
Τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν χθες αφορούν τον άνθρωπο που φέρεται να πυροβόλησε τον 'Αντη Χατζηκωστή, καθώς και τον συνεργό του, ο οποίος οδηγούσε τη μοτοσυκλέτα διαφυγής μετά το στυγερό έγκλημα. Το τρίτο ένταλμα αφορά έναν ακόμη συνεργάτη των δύο, ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση παρακολουθώντας τις κινήσεις του 'Αντη Χατζηκωστή. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο άνθρωπος που ειδοποίησε τον εκτελεστή για την αναχώρηση του 'Αντη από το κτήριο του Σίγμα και τον αναμενόμενο χρόνο άφιξής του στο σπίτι του, όπου είχε στηθεί η δολοφονική ενέδρα. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως για τον φερόμενο ως ηθικό αυτουργό, ο οποίος είναι το πρόσωπο που, κατά τους ανακριτές, είχε οικονομικό κίνητρο για να επιδιώξει τον θάνατο του 'Αντη Χατζηκωστή, αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε μεταγενέστερο στάδιο, όταν ενισχυθεί περαιτέρω η μαρτυρία που έχει συγκεντρωθεί. Οι τρεις που αναμενόταν να συλληφθούν χθες έχουν συνδεθεί κυρίως από μαρτυρίες αλλά και από στοιχεία όπως οι τηλεφωνικές τους επικοινωνίες. Ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός έχει διαπιστωθεί ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τουλάχιστον ένα εκ των εκτελεστών πριν από την δολοφονία του 'Αντη. Η επικοινωνία αυτή δεν αμφισβητήθηκε από τον φερόμενο ως ηθικό αυτουργό, που υποστήριξε ότι γνώριζε τον φερόμενο ως εκτελεστή στο πλαίσιο επαγγελματικής συνεργασίας που είχαν. Μάλλον οι εξηγήσεις δεν έπεισαν τους ανακριτές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ύποπτος εκτελεστής έχει απασχολήσει αρκετές φορές την αστυνομία, ενώ στο παρελθόν υπήρξε και ο ίδιος στόχος εγκληματικής ενέργειας. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται και η επίθεση που είχε δεχθεί στο παρελθόν ο ύποπτος εκτελεστής, για να διαπιστωθεί εάν συνδέεται με την υπόθεση της δολοφονίας του 'Αντη Χατζηκωστή. Μετά τις χθεσινές συλλήψεις ξεκίνησε άμεσα η ανάκριση και σήμερα οι ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν στο Δικαστήριο για έκδοση διαταγμάτων κράτησης.

'Αρση απορρήτου για επτά
Χθες η Αστυνομία κινήθηκε με ταχύτητα και κατάφερε να εξασφαλίσει τα διατάγματα αποκάλυψης τηλεφωνικών δεδομένων για άτομα που θεωρεί ύποπτα για συμμετοχή στη διάπραξη της εκ προμελέτης δολοφονίας του 'Αντη Χατζηκωστή. Μετά την προχθεσινή άρνηση του Δικαστηρίου, χθες με την προσκόμιση νέων στοιχείων τα διατάγματα εκδόθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το διάταγμα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου αφορά επτά άτομα, ανάμεσά τους και πρόσωπο το οποίο κατέχει μετοχές στο τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα, του οποίου ο δολοφονηθείς ήταν διευθύνων σύμβουλος και μέτοχος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, πέρα από το μέτοχο, που είναι ψηλά στη λίστα των ύποπτων προσώπων που κατάρτισε η Αστυνομία και αναμενόταν να συλληφθεί χθες, το διάταγμα αφορά και στενό συγγενικό του πρόσωπο.Τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα θεωρούνται από την Αστυνομία ως ύποπτοι για πιθανή ηθική αυτουργία. Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι στο διάταγμα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου υπάρχει το όνομα και του προσώπου το οποίο η Αστυνομία θεωρεί ότι εκτέλεσε το συμβόλαιο θανάτου το βράδυ της Δευτέρας πατώντας την σκανδάλη και αφαιρώντας τη ζωή του 'Αντη Χαζηκωστή. Τα διατάγματα αποκάλυψης δεδομένων τηλεφωνικής επικοινωνίας προωθήθηκαν άμεσα στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες έδωσαν τα στοιχεία.



Επιστημονική μαρτυρία
Σήμερα αναμένεται να έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων από το κομμάτι του κράνους μοτοσυκλετιστή που είχε βρεθεί κοντά στο σημείο του εγκλήματος. Αν διαπιστωθεί ότι στο κράνος υπάρχουν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό κάποιου εκ των υπόπτων, τότε η μαρτυρία ενισχύεται σε βαθμό που μπορεί να θεωρείται βέβαιη η εμπλοκή στην αποτρόπαια δολοφονία. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες, όπως επίσης και του όπλου του εγκλήματος, τα οποία πιστεύεται ότι έχουν κρυφτεί από τους δράστες ή έχουν καταστραφεί, ώστε να μην εντοπιστούν από την αστυνομία.

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4649&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 15.01.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote