Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κυπριακή μαφία «δείχνει» η δολοφονία
Κυπριακή μαφία «δείχνει» η δολοφονία Εκτύπωση E-mail
14.01.10

Ανάμεσα σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου αναζητούν οι κυπριακές αστυνομικές αρχές τους δράστες της στυγερής δολοφονίας του Κύπριου επιχειρηματία των ΜΜΕ Αντη Χατζηκωστή.

Ο 42χρονος, γιος του ιδιοκτήτη του συγκροτήματος «Δίας» και του τηλεοπτικού καναλιού «Σίγμα» Κωστή Χατζηκωστή, δολοφονήθηκε από δύο αγνώστους το βράδυ της περασμένης Δευτέρας έξω από το σπίτι του στην Εγκωμη Λευκωσίας. Οι δράστες φαίνεται ότι είχαν παρακολουθήσει τον Χατζηκωστή από τη δουλειά μέχρι το σπίτι του, όπου ο ένας εκ των δύο κατέβηκε από τη μηχανή και πυροβόλησε δύο φορές σχεδόν εξ επαφής κατά του θύματος με δίκανο με κομμένη κάνη. Οι δράστες χτύπησαν σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της Κύπρου, όπου βρίσκονται οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Ρωσίας και άλλα κτίρια με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τρόπος δράσης που ακολούθησαν οι δολοφόνοι αλλά και στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι τοπικές αρχές παραπέμπουν περισσότερο στην κυπριακή μαφία. Πληροφορίες που εξετάζει η κυπριακή αστυνομία συσχετίζουν τη δολοφονία με άτομο που βρίσκεται έγκλειστο σε φυλακές της Μεγαλονήσου και φέρεται να είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπήρχε πληροφορία για επικείμενη επίθεση κατά του επιχειρηματία για την οποία είχε ενημερωθεί και ο ίδιος. Ωστόσο, εξετάζονται και άλλα σενάρια, όπως αυτό των προσωπικών διαφορών.

Σήμερα το μεσημέρι η κηδεία

Ο Αντης Χατζηκωστής ήταν διευθύνων σύμβουλος στις εκδοτικές επιχειρήσεις του πατέρα του που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την τηλεόραση «Σίγμα», την εφημερίδα «Σημερινή», το ραδιόφωνο «Πρώτο». Σήμερα το μεσημέρι, στις 14.00 θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό ναό Αγίων Ομολογητών. Η ταφή θα γίνει στο νέο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος της Κύπρου εξέφρασε τη θλίψη του για τον χαμό του Αντη Χατζηκωστή. Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφιας. «Θέλω να πιστεύω και πιστεύω ότι η αστυνομία θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητές της για να διαλευκανθεί αυτό το στυγερό έγκλημα», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4642&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote