Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συγγνώμη ζητά το Ισραήλ από την Τουρκία
Συγγνώμη ζητά το Ισραήλ από την Τουρκία Εκτύπωση E-mail
14.01.10

Το Ισραήλ ζήτησε επίσημα "συγγνώμη" από την Τουρκία, για τη συμπεριφορά που αντιμετώπισε ο Τούρκος πρεσβευτής στο Τελ Αβίβ, την Δευτέρα.

Το Ισραήλ ζήτησε επίσημα "συγγνώμη" από την Τουρκία, για τη συμπεριφορά που αντιμετώπισε ο Τούρκος πρεσβευτής στο Τελ Αβίβ, την Δευτέρα.
"Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν συντόνισαν τις κινήσεις τους με την επιστολή για συγγνώμη που απέστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αρμόδιος για τις εξωτερικές σχέσεις, Ντάνι Αγιαλόν στον Τούρκο πρεσβευτή, προσδοκώντας να τεθεί τέρμα" στην υπόθεση αυτή, αναφέρεται στη σχετική πρωθυπουργική ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι από τους αρμόδιους υπουργούς ζητήθηκε να εργαστούν βρίσκοντας τρόπους ώστε "να μειωθεί η ένταση στις σχέσεις" με την Τουρκία κι "οι διμερείς σχέσεις να αναθερμανθούν".

Μπροστά στους αμήχανους εικονολήπτες και τους φωτογράφους ο Τούρκος πρεσβευτής στο Τελ Αβίβ, προχθες Δευτέρα, ταπεινώθηκε όταν ο κ. Αγιαλον δεν του έκανε χειραψία, διαμαρτυρόμενος προφανώς για τη μετάδοση από ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο στην Τουρκία ενός "σήριαλ" που η ισραηλινή κυβέρνηση κρίνει ότι, έχει χαρακτήρα αντι-σημιτικό.

Όχι μόνον δεν του έτεινε το χέρι ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης, αλλα άφησε τον Τούρκο διπλωμάτη -επί μακρόν- να αναμένει σε ένα διάδρομο του υπουργείου του, ενώ τελικά στον Τούρκο διπλωμάτη δόθηκε θέση σε σημείο χαμηλότερο στην αίθουσα, συγκριτικά με άλλους διπλωμάτες.

Μετά απ' όλα αυτά η Άγκυρα ενημέρωσε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι, εάν έως απόψε τα μεσάνυκτα δεν ζητείτο "συγγνώμη για το συμβάν, με την πρέπουσα μορφή, τότε ο πρεσβευτής της στο Ισραήλ θα ανακαλείτο επ' αόριστον, για διαβουλεύσεις".

ethnos

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4641&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote