Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ψάχνει και ο Γιούρι Γκέλερ
Ψάχνει και ο Γιούρι Γκέλερ Εκτύπωση E-mail
13.01.10

Τις παραψυχολογικές και τηλεπαθητικές ικανότητες του γνωστού Γιούρι Γκέλερ φαίνεται πως αναγκάστηκε να «επιστρατεύσει» η οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου προκειμένου να εξιχνιαστεί η υπόθεση της κλοπής της σορού του τέως προέδρου.

Σύμφωνα με πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες του «Π», μέλη της οικογένειας του τέως προέδρου είχαν το τελευταίο διάστημα επαφές με τον διεθνούς φήμης μένταλιστ, διαβλέποντας προφανώς ότι οι έρευνες της Αστυνομίας δύσκολα θα οδηγήσουν, υπό τις δυσχερείς περιστάσεις, σε επιτυχή διερεύνηση της υπόθεσης. Ο Γιούρι Γκέλερ μάλιστα ζήτησε και πήρε μέσω της οικογένειας από την αστυνομία, φάκελο με στοιχεία της υπόθεσης που θα του φανούν χρήσιμα ούτως ώστε να «ενεργοποιήσει» τις μεταφυσικές του δυνατότητες.

 
Πήρε φωτογραφίες
Η πρώτη επαφή τού Γιούρι Γκέλερ με ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του τέως προέδρου έγινε πριν από μια βδομάδα ενώ η επαφή επαναλήφθηκε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο (8 και 9 Ιανουαρίου) στη Λευκωσία. Σε αυτή την τελευταία επαφή ο Γιούρι Γκέλερ ζήτησε από την οικογένεια να του δοθούν στοιχεία για να μπορέσει να «ξεκλειδώσει» την υπόθεση. Με τη σειρά τους μέλη της οικογένειας επικοινώνησαν με την αστυνομία, η οποία και παρέδωσε στον μένταλιστ φάκελο που περιείχε φωτογραφίες από τον τάφο του τέως προέδρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του νεκροταφείου στη Δευτερά. Οι πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι η πρωτοβουλία για εμπλοκή του Γιούρι Γκέλερ στην προσπάθεια εξιχνίασης της υπόθεσης ανήκει αποκλειστικά στην οικογένεια, παρά το γεγονός ότι ο γνωστός μένταλιστ είχε αυτοβούλως προσφέρει τις «υπηρεσίες» του στην Αστυνομία λίγες μέρες μετά την κλοπή της σορού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την αστυνομία είχε προσεγγίσει τότε κι άλλο άτομο με παραψυχολογικές ικανότητες.
Μέλη της οικογένειας του τέως Προέδρου εθεάθησαν με τον Γιούρι Γκέλερ σε δημόσιο χώρο, την περασμένη Παρασκευή, ενώ με τον Εβραίο παραψυχολόγο εθεάθη και ο στενός συνεργάτης του τέως προέδρου, Πολάκης Σαρρής. Ο «Π» επικοινώνησε με τον κ. Σαρρή ο οποίος επιβεβαίωσε ότι όντως βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες με τον Γιούρι Γκέλερ. Ωστόσο ο κ. Σαρρής μάς δήλωσε ότι δεν συζήτησε ούτε και γνωρίζει τα περί εμπλοκής του μένταλιστ στην υπόθεση της κλοπής της σορού. «Με τον Γιούρι Γκέλερ με συνδέει φιλία 20 και πλέον χρόνων. Τον γνωρίζω από το 1985» μάς υπέδειξε ενώ στη συνέχεια της απάντησής του για συνδρομή των ικανοτήτων Γκέλερ στην εξιχνίαση της υπόθεσης είπε πως «από όσο γνωρίζω ο Γιούρι είχε πει στο παρελθόν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει».
 
Και στο παρελθόν
Οι παραψυχολογικές δυνάμεις του Γκέλερ και οι επιδώσεις του σε λύγισμα κουταλιών, τηλεκινητική λειτουργία ρολογιών και άλλα εγχειρήματα τέτοιας φύσης, τυγχάνουν αμφισβήτησης εδώ και χρόνια. Ο ίδιος σε συνεντεύξεις του έχει πει πως συμμετείχε και στο παρελθόν σε προσπάθειες εξιχνίασης εγκληματικών ενεργειών και υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις του εκπορεύονται από ψυχοκινητικό και τηλεπαθητικό χάρισμα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες πως τα επιτεύγματά του είναι απλώς τεχνάσματα και οφθαλμαπάτες. Ο Γιούρι Γκέλερ γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ από Ούγγρους γονείς ενώ λέγεται πως το γενεαλογικό του δέντρο φθάνει μέχρι τον Σίγκμουντ Φρόιντ. Ο Γιούρι Γκέλερ σε ηλικία 11 χρόνων μετακόμισε με την οικογένειά του στη Λευκωσία.
 
 
 
 
 
 
 
ΠΟΛΙΤΗΣ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4639&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote