Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Βαν Ρομπέι: Η Ελλάδα λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα
Βαν Ρομπέι: Η Ελλάδα λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα Εκτύπωση E-mail
12.01.10

Την πεποίθηση πως η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει «τα απαιτούμενα περαιτέρω μέτρα» στην οικονομία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βαν Ρομπέι, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

 

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα αντιμετωπίζει «ουσιαστικές δημοσιονομικές προκλήσεις», επισημαίνοντας πως είναι ζήτημα κοινού συμφέροντος για την Ευρωζώνη να μπορέσει η Ελλάδα να ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις.

 

Ο κ. Ρομπέι τόνισε πως απαιτείται επειγόντως ένα πακέτο μέτρων, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική δέσμευση για μείωση του ελλείμματος σε τρία χρόνια πρέπει να υποστηριχθεί από συγκεκριμένα και αξιόπιστα μέτρα.

 

«Είμαι πεπεισμένος πως λαμβανονται τα απαιτούμενα περαιτέρω μέτρα προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα», πρόσθεσε.

 

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μίλησε για «σύμπτωμα χρονιζόντων προβλημάτων», ενώ επανέλαβε πως «το έλλειμμά μας είναι μεγαλύτερο ως έλλειμμα αξιοπιστίας». Συνεχίζοντας δεσμεύτηκε πως η χώρα μας θα κατακτήσει και πάλι την αξιοπιστία της.

Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, σημείωσε πως κατατίθεται υπεύθυνα τις επόμενες ημέρες και το χαρακτήρισε πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, όχι μόνο της οικονομίας, αλλά και του δημόσιου τομέα. «Είναι ένα πρόγραμμα ριζικών αλλαγών, που ήδη έχουν ξεκινήσει».

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε τρία χρόνια.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4638&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote