Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σεισμός με δεκάδες νεκρούς στην Αϊτή
Σεισμός με δεκάδες νεκρούς στην Αϊτή Εκτύπωση E-mail
12.01.10

Σύμφωνα με το Γεωφυσικό Ινστιτούτο Ερευνών των ΗΠΑ, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε 10 χιλιόμετρα δυτικά του Καρφούρ και 16 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, Πορτ-ο-Πρενς σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

 Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησαν μετασεισμοί 5,9 και 5,5 ρίχτερ. Αμέσως, εκδόθηκε ειδοποίηση για τσουνάμι προς όλες τις χώρες της Καραϊβικής.

Στην πρωτεύουσα, Πορτ-ο-Πρενς, εκτυλίχτηκαν σκηνές χάους. Οι κραυγές των εγκλωβισμένων στα συντρίμμια των κτηρίων που κατέρρευσαν, ανάμεσα τους δημόσια κτίρια και νοσοκομεία, μπερδεύονταν με τις σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων. Τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν απεγνωσμένες προσπάθειας για τον απεγκλωβισμό μαζί με τους συγγενείς που έσκαβαν με τα ίδια τους τα χέρια για να τους απεγκλωβίσουν. Οι τηλεπικοινωνίες διακόπηκαν και η χώρα κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπαμα, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να χορηγήσει βοήθεια στην πληγείσα περιοχή και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στο λαό της Αϊτής. Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που σημειώνεται στην περιοχή από το 1984 και ο οποίος έγινε αντιληπτός σε γειτονικές χώρες όπως η Κούβα, η Δομινικανή Δημοκρατία.

enet

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4636&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote