Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σοκ από τη δολοφονία του Διευθύνοντα Συμβούλου του «ΔΙΑ», Άντη Χατζηκωστή
Σοκ από τη δολοφονία του Διευθύνοντα Συμβούλου του «ΔΙΑ», Άντη Χατζηκωστή Εκτύπωση E-mail
12.01.10

Συγκλονισμό ανά το παγκύπριο, αλλά και ερωτήματα για τα κίνητρα των δολοφόνων προκάλεσε η άνανδρη δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος "ΔΙΑΣ", Άντη Χατζηκωστή. Ο 42χρονος Άντης Χατζηκωστής δολοφονήθηκε 15 λεπτά πριν τις 9 χθες βράδυ την ώρα που στάθμευε το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι του στην Έγκωμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δολοφόνοι, δύο στον αριθμό, έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του και τον πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Οι δύο δράστες εγκατέλειψαν τη σκηνή της δολοφονίας επιβαίνοντας μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού.

Η περιοχή της δολοφονίας αποκλείσθηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα πιθανά κίνητρα της δολοφονίας.

Η σύζυγος του βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της δολοφονίας και βγήκε έξω ακούγοντας τους πυροβολισμούς για να αντικρύσει αιμόφυρτο τον Άντη δίπλα από το αυτοκίνητο του. Είχαν τελέσει το γάμο τους μόλις πριν από δύο μήνες.

Δεκάδες άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στο χώρο της δολοφονίας μόλις πληροφορήθηκαν το γεγονός, είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια για τον Άντη Χατζηκωστή, αφού ήταν άνθρωπος πάντα πρόσχαρος και χαμογελαστός, που κέρδιζε τη συμπάθεια από όποιον τον γνώριζε. Πολιτικοί, επίσης, που έσπευσαν εκεί μίλησαν για επίθεση κατά της δημοκρατίας, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής, Μάριος Καρογιάν, αναφέρθηκε σε προσπάθειες αποσταθεροποίησης.

Η κηδεία του Άντη Χατζηκωστή  θα τελεστεί αύριο, Τετάρτη και ώρα 14:00, από τον ιερό ναό Αγίων Ομολογητών. Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια από τις 12:30 μέχρι τις 14:00 στο χώρο της εκκλησίας. Η ταφή θα γίνει στο νέο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης.

Τι έδειξε η νεκροτομή

Με κυνηγετικό όπλο που εκτιμάται ότι περιείχε εικοσάβολα φυσίγγια δολοφονήθηκε ο Άντης Χατζηκωστής. Αυτό κατέδειξε η νεκροτομή επί της σορού του που διενήργησε σήμερα ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Ο κ. Σοφοκλέους δήλωσε ότι τα δύο τραύματα που έπληξαν το θύμα στο θώρακα και στην πλάτη ήταν εξίσου σοβαρά και μπορούσαν να επιφέρουν το θάνατο.

Πρόσθεσε ότι οι δύο πυροβολισμοί ρίφθηκαν από πολύ κοντινή απόσταση.

Παρατηρητής στη νεκροτομή εκ μέρους της οικογένειας ήταν ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Σαρωτικές έρευνες

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για εντοπισμό των δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή.
Στη σκηνή του φόνου που παραμένει αποκλεισμένη από χθες βράδυ μέλη της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας συγκεντρώνουν τεκμήρια και στοιχεία που θα βοηθήσουν στο έργο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκε πλαστικό κομμάτι κράνους, το οποίο εικάζεται ότι έπεσε από τους δράστες κατά την ώρα της διαφυγής τους.

Στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας ανακρίνονται διάφορα άτομα, τα οποία ενδεχομένως να είναι σε θέση να δώσουν πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση του άγριου φονικού.

Θλίψη και αποτροπιασμό εκφράζει ο Πρόεδρος Χριστόφιας

Αποτροπιασμό για τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, αναχωρώντας το πρωί από το Προεδρικό για την οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου πραγματοποιούνται οι εντατικές συνομιλίες για το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγο και τους γονείς του Αντη Χατζηκωστή, τους οποίους επισκέφθηκε το μεσημέρι και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ''η Αστυνομία θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες της για να διαλευκανθεί αυτό το στυγερό έγκλημα''.

"Μόνο αποτροπιασμό μπορεί να εκφράσει κανένας για τέτοιου είδους πράξεις. Ανεξαρτήτως αντιλήψεων με τον Κωστή (τον πατέρα του Αντη Χατζηκωστή) και τον Άντη, έχω διαχρονικά μια πολύ καλή σχέση και έτσι η θλίψη μου γίνεται ακόμα περισσότερη και ένεκα της γνωριμίας μας και των φιλικών οικογενειακών μας σχέσεων'', είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Θέλω, πρόσθεσε, να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του Άντη, στη μάνα και στον πατέρα του και να ευχηθώ κουράγιο.
Από εκεί και πέρα, ανέφερε, ''θέλω να πιστεύω και πιστεύω ότι η Αστυνομία θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες της για να διαλευκανθεί αυτό το στυγερό έγκλημα''.

Τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή καταδίκασε σύσσωμος όλος ο πολιτικός κόσμος.

Συλλυπητήρια από τον "Φιλελεύθερο"

Μετά το πρώτο σοκ της φρικτής είδησης, είμαι συντετριμμένος και πενθώ πραγματικά τον φίλο και συνάδελφο Εκδότη Άντη Χατζηκωστή, με τη σκέψη γαντζωμένη στους αγαπητούς γονείς του, την Έφη, τα παιδιά και τον αδελφό του Νίκο.

Και ανησυχώ για την Κύπρο. «Ζούμε σε ζούγκλα;» ρωτώ ξανά, όπως το άρθρο στον Φιλελεύθερο την επόμενη της αποτρόπαιης πράξης. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει το έγκλημα και η ατιμωρησία στον τόπο μας; Ο κατήφορος, που βιώνουμε πια εμείς και τα παιδιά μας. Οφείλουμε όλοι, πάση θυσία, να απαιτήσουμε βροντοφωνάζοντας «φτάνει, ως εδώ» την ανακοπή της ανομίας. 

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στο γείτονα συγκρότημα και στους ανθρώπους του.
phileleftheros

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4635&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote