Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Όλι Ρεν προς Ελλάδα: Πάρτε μέτρα τώρα
Όλι Ρεν προς Ελλάδα: Πάρτε μέτρα τώρα Εκτύπωση E-mail
11.01.10

«Η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες απτά και χειροπιαστά μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος», δήλωσε σήμερα ο νέος επίτροπος για τις νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, κατά την ακρόασή του από τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου.

Την ίδια στιγμή πάντως, και παρά τις αυστηρές συστάσεις, απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί η χώρα εκτός ευρωζώνης.

Αναφερόμενος στο θέμα της συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ‘Ολι Ρεν είπε ότι θα πρέπει να είναι καλύτερη και το ζήτημα αυτό έχει συμπεριληφθεί στις πρώτες προτεραιότητες της Κομισιόν.


Επίσης ο κ. Ρεν αναφέρθηκε και στην ανάγκη χρηματοδότησης έργων υποδομών τηλεπικοινωνιών και ενέργειας, σε ευρωπαϊκή βάση, διατυπώνοντας μάλιστα την άποψη έκδοσης ευρωπαϊκών ομολόγων για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών που θα δημιουργηθούν.

Αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη, η οποία, όπως τόνισε, μπορεί να ενισχυθεί από τη σταδιακή διεύρυνση της Ευρωζώνης, για την οποία, όπως είπε, θα δουλέψει στη βάση των υφιστάμενων κανόνων, εξασφαλίζοντας την ισότιμη μεταχείριση μεταξύ των κρατών μελών.

Ως προς το θέμα των πακέτων τόνωσης των αγορών σημείωσε ότι η στρατηγική εξόδου από αυτά είναι κρίσιμο να προωθηθεί στο σωστό χρόνο και μετά από καλό συντονισμό καθώς κάθε χώρα έχει άλλες απαιτήσεις και ανάγκες. Η δημοσιονομική πειθαρχία θα ξεκινήσει το 2011, όπως είπε, συμπληρώνοντας ότι σε ορισμένες χώρες νωρίτερα. Τόνισε δε ότι θα πρέπει να υπάρχει ενιαία γραμμή της Ε.Ε. στη χάραξη της πολιτικής παγκοσμίως.
ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4630&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote