Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σταθερή η διαφορά των 10 μονάδων από τη ΝΔ
Σταθερή η διαφορά των 10 μονάδων από τη ΝΔ Εκτύπωση E-mail
11.01.10

Η Θετική εικόνα για την κυβέρνηση απεικονίζεται και στην πρόθεση ψήφου, όπου φαίνεται να διατηρεί σταθερή τη διαφορά με τη ΝΔ, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις πρόσφατες εκλογές. Το 39,6% των ψηφοφόρων θα ψήφιζαν και σήμερα ΠΑΣΟΚ, ενώ το 29% ΝΔ τη στιγμή που τα μικρότερα κόμματα διατηρούν πάνω-κάτω την ίδια δυναμική που είχαν στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί πολύ υψηλή συσπείρωση στο 83,3%, ενώ η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας φτάνει το 77,1%. Δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι οι διαρροές του 21,2% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ προς τη Νέα Δημοκρατία, η οποία προφανώς σχετίζεται με τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά στην αποδοχή των νέων μέτρων, το 68,3% των ψηφοφόρων απάντησαν ότι συμφωνούν ή μάλλον συμφωνούν με την κατάργηση των Stage και την υπαγωγή όλων των προσλήψεων του δημόσιου τομέα στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ. Μεταξύ αυτών είναι και το 52,9% των ψηφοφόρων της ΝΔ αλλά και το 71,5% των ψηφοφόρων άλλων κομμάτων.

 
 
Τεράστια απήχηση είχε και το μέτρο της έκτακτης φορολόγησης των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, το οποίο βρήκε σύμφωνο το 82,3% των ψηφοφόρων, ενώ ακόμα υψηλότερο ποσοστό (84,2%) υποδέχτηκε με ικανοποίηση την καταβολή του επιδόματος αλληλεγγύης. Ευρείας αποδοχής είναι και τα νέα μέτρα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Με αυτά συμφωνούν ή μάλλον συμφωνούν το 90,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 76,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 73,1% των ψηφοφόρων των υπόλοιπων κομμάτων.

«Κόκκινη» στα τέλη
Ιδιαίτερα δημοφιλές μέτρο είναι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση και αυτό που αφορά την προστασία των δανειοληπτών, ενώ λιγότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους (47,4%) συμφωνούν με τη διαδικασία επιλογής των γενικών γραμματέων των υπουργείων. Ελάχιστοι, δε, συγκριτικά (29,5%) είναι αυτοί που είδαν με καλό μάτι την αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

Η έρευνα της «Marc» διερεύνησε ιδιαίτερα τη στάση της κοινής γνώμης απέναντι στο θέμα της ψήφου και της ιθαγένειας στους μετανάστες. Το 77,1% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα θα πρέπει να λάβουν ελληνική ιθαγένεια, ενώ σχεδόν μοιρασμένες είναι οι απόψεις γύρω από το αν θα πρέπει να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες στις δημοτικές. Το 48,7% συμφωνεί αλλά το 46,7% διαφωνεί.

  •  

  • 80,6% των ψηφοφόρων της ΝΔ συμφωνούν με την έκτακτη εισφορά στα κέρδη των επιχειρήσεων

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4629&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote