Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Κατηγορίες σε βάρος Βόσνιου για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης
ΗΠΑ: Κατηγορίες σε βάρος Βόσνιου για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης Εκτύπωση E-mail
10.01.10

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μπρούκλιν απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος ενός Αμερικανού βοσνιακής καταγωγής που συνελήφθη την, Παρασκευή στο πλαίσιο διεξαγωγής έρευνας για μια απόπειρα επίθεσης στη Νέα Υόρκη, στην οποία εμπλέκετο η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα.

 Ο Αντίς Μεντουντζάνιν κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη ανθρωποκτονιών.

Ο 25χρονος Μεντουντζάνιν, συνελήφθη χθες μαζί με τον αφγανικής καταγωγής Ζαρέιν Αχμεντζάι, οδηγό ταξί, ο οποίος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και του απαγγέλθηκε η κατηγορία για ψευδή κατάθεση στην αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI). Συγκεκριμένα ο Αχμεντζάι είπε ψέματα --σύμφωνα με το δικαστήριο - για το πότε είχε επισκεφτεί το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Ο Αχμεντζάι δεν αποδέχτηκε τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που ανέγνωσε ο δικαστής Βίκτορ Ποχορέλσκι, ο Μεντουντζάνιν, «ο οποίος είναι επίσης γνωστός με το όνομα Μοχάμεντ, συνωμότησε με άλλους κατά την περίοδο Αυγούστου-Οκτωβρίου 2008, με σκοπό να διαπράξει ενέργειες στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στο Πακιστάν, οι οποίες σύμφωνα με τις αμερικανικές δικαστικές αρχές θεωρούνται ανθρωποκτονίες» .

«Γύρω στις 28 Αυγούστου 2008 ο κατηγορούμενος επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσι με προορισμό τη Ντόχα του Κατάρ και την πόλη Πεσαβαρ του Πακιστάν», προστίθεται στο δικαστικό έγγραφο.

«Ο κατηγορούμενος, γνωρίζοντας το σκοπό, έλαβε εκπαίδευση στρατιωτικού τύπου, την οποία παρείχε ξένη τρομοκρατική οργάνωση, που αποκαλείται Αλ Κάιντα» .

Οι Μεντουντζάνιν και Αχμεντζάι θεωρούνται «συνεργοί» του 24χρονου Νατζιμπουλάχ Ζάζι, ο οποίος φέρεται να έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και κατηγορείται ότι είχε αγοράσει χημικά προϊόντα για να πραγματοποιήσει επίθεση στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, κοντά στην ημερομηνία της επετείου της επίθεσης κατά του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, που έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4625&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote