Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Ο ΤΟΛΜΩΝ ΑΜΕΙΦΘΗΣΕΤΑΙ
Ο ΤΟΛΜΩΝ ΑΜΕΙΦΘΗΣΕΤΑΙ Εκτύπωση E-mail
09.01.10

Ο ΤΟΛΜΩΝ ΑΜΕΙΦΘΗΣΕΤΑΙ

 

Η έλλειψη αντιπολίτευσης μέσα στις τάξεις του διοικητικού συμβουλίου διασταυρώνεται μοιραία με την εσωστρέφεια που διακρίνει τους πρωταγωνιστές του «γαλάζιου ριάλιτι» και εν όψει των εκλογών του Ιουνίου που έρχονται, τα παράπλευρα ρυάκια της φιλοδοξίας θα τροφοδοτήσουν με μπόλικο νεράκι τον μύλο της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης

Οι νικητές των εκλογών του 2008 λειτουργώντας σαν κληρονόμοι του θεσμού, κατάφεραν μέσα στο χρόνο της παρουσίας τους, να οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια την Ομοσπονδία στην συρρίκνωση.
Ο σημερινός πρόεδρος Δ.Καλαμαράς, κέρδισε τις εκλογές συνάπτοντας πολλαπλούς αναγκαστικούς συμβιβασμούς με προβληματικούς «παράγοντες», οι οποίοι με την πλασματική δύναμη των συλλόγων σφραγίδων* που διαθέτουν, του άνοιξαν τον δρόμο προς την προεδρία..
Ο πιο σημαντικός συμβιβασμός που « πέτυχε » ο κ.Δ.Καλαμαράς ήταν αυτός με τον πέντε αστέρων σφραγιδοφόρο, σημερινό γενικό γραμματέα και άλλοτε αντίπαλο του Π.Γαλάτουλα..
Η πρωτιά έχει και το τίμημα της όμως και η παράταξη των «κληρονόμων» του θεσμού, στην προσπάθεια της να κόψει πρώτη το νήμα των εκλογών, χρησιμοποίησε παλαιοκομματικές πρακτικές, ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις καθώς και υπόγεια νταραβέρια, που με το πλήρωμα του χρόνου θα πρέπει να εκπληρωθούν .
Έτσι ο «θρίαμβος» της εκλογής του κ.Δ.Καλαμαρά στην προεδρία, συνοδεύτηκε από ένα βαθύ γαλάζιο πέπλο σιωπής και συγκάλυψης, του οποίου τις άκρες κρατούσαν οι συμβιβασμένοι σφραγιδοφόροι παράγοντες με επικεφαλής τον κ.Π.Γαλάτουλα .
Η Ομοσπονδία επί των ημερών του κ.Δ.Καλαμαρά στην προεδρία, συνέχισε την φθίνουσα πορεία που είχε χαράξει ο τέως πρόεδρος Ν.Διαμαντίδης, καθώς τηρώντας πιστά την ίδια αλαζονική και αντιδημοκρατική στάση του προκάτοχου του, κατάφερε να την οδηγήσει αβασάνιστα στο πρώτο σκαλί του βάθρου της αναξιοπιστίας, με αποτέλεσμα οι σύλλογοι –μέλη του οργανισμού, να τους γυρίσουν εμφανέστατα την πλάτη απέχοντας από κάθε διαδικασία.
Οι πολλαπλά επαναλαμβανόμενες διοικητικές ατασθαλίες, τα «πνιγμένα» οικονομικά σκάνδαλα του πρόσφατου παρελθόντος, καθώς και οι χρόνιες εκκρεμότητες του κτηρίου, με την αρμόδια πολεοδομική αρχή της πόλης μας, συνθέτουν το παζλ της αναξιοπιστίας, που αναπαράγουν με σύγχρονους όρους οι διαχρονικοί κληρονόμοι του θεσμού.
Το σκηνικό όμως μετά τις απανωτές αποτυχημένες προσπάθειες συγκέντρωσης της πλειοψηφίας, και την υποτονική παρουσία του κ.Καλαμαρά στην προεδρία, φαντάζει αρκετά περίπλοκο και ο συσχετισμός της «συμμαχίας», δείχνει ότι έχει διασπαστεί, δημιουργώντας νέα σενάρια..
Νέες ισορροπίες έχουν διαμορφωθεί μέσα στον κύκλο των διοικούντων, οι οποίες θέλουν τον κ.Καλαμαρά να βρίσκεται μόνος και αδύναμος προσπαθώντας να διαχειριστεί την μιζέρια που επικρατεί.
Η «ανταρσία» των αποστασιοποιημένων σφραγιδοφόρων, μοιάζει με κινούμενη άμμο και είναι ζήτημα χρόνου, -αν δεν έχει γίνει ακόμη- η δημιουργία ενός νέου συμβιβασμού από την πλευρά του κ.Δ.Καλαμαρά εν όψει της φετινής παρέλασης, καθώς η αποτυχία δεν έχει πολλούς μπαμπάδες.
Έτσι κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, σύντομα θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί στα καινούργια δεδομένα, προσφέροντας γη και ύδωρ στους σφραγιδοφόρους κληρονόμους για την επόμενη προεδρική κούρσα.
Όμως με τέτοιες κωλοτούμπες έστω και αν είναι επιδέξιες, δεν λύνονται τα προβλήματα του θεσμού και η απουσία ικανών στελεχών, σε συνδυασμό με την ιδεολογική έρημο των σφραγιδοφόρων κληρονόμων,προδικάζει την πορεία της Ομοσπονδίας.
O χυλός της ανανέωσης που ευαγγελίζεται ο κ.Π.Γαλάτουλας, πασπαλισμένος με τα παπαγαλάκια της γαλάζιας νομαρχιακής, στροβιλίζεται στον ατμό της εγχώριας κατσαρόλας των «κληρονόμων» και η οσμή της διαπερνά όλες τις μύτες.
Ευαίσθητες ή ακόμα και φραγμένες, από το «άρωμα» του νταραβεριού...
Μήπως όμως έφτασε η ώρα να απομακρυνθούν εκείνοι που οργιάζουν στο απυρόβλητο;
Μια του ψεύτη ,δυο του σφραγιδοφόρου, τρίτη και η κακή του μέρα…
Ο τολμών αμειφθήσεται.
 
 
 
 
*Σύλλογος σφραγίδα είναι ένας ανενεργός σύλλογος με λιγότερα από 25 μέλη, που δεν παρουσιάζει καμία δραστηριότητα κατά την διάρκεια του χρόνου,(εκλογές –γενικές συνελεύσεις-κοινωνική προσφορά-παρέλαση), ενώ αντίθετα εμφανίζεται σαν αλεξιπτωτιστής κάθε 2 χρόνια την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας, αλλοιώνοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.
Πολλοί δε από αυτούς τους συλλόγους δεν διαθέτουν καμία νομική υπόσταση, αλλά ούτε και κάποιον λογαριασμό σε τράπεζα ,ώστε να τεκμηριώνεται η νόμιμη ύπαρξη τους.

ΣΑΚΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4622&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 23.01.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote