Αρχική arrow ΠΑΡΑΞΕΝΑ arrow Υπηρεσία συνοικεσίων για εργένηδες δημοσίους υπαλλήλους
Υπηρεσία συνοικεσίων για εργένηδες δημοσίους υπαλλήλους Εκτύπωση E-mail
09.01.10

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας αποφάσισε τη συγκρότηση υπηρεσίας η οποία θα βοηθά τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης να γνωριστούν μεταξύ τους, να βγαίνουν ραντεβού με σκοπό τη δημιουργία οικογένειας ώστε να αυξηθεί η διαρκώς μειούμενη γεννητικότητα της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας καταρτίζει πρόγραμμα συνοικεσίων, το οποίο θα φέρνει κοντά άγαμους δημοσίους υπαλλήλους σε κοινωνικές συνάξεις, ευελπιστώντας ότι θα δημιουργήσει το κλίμα για να προτρέπονται οι υπάλληλοι να προχωρούν σε γάμο.

Το υπουργείο έχει ήδη κάνει την προετοιμασία για το πρόγραμμα και όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του τμήματος ανάπτυξης ανθρωπίνων πόρων Τσόι Τζιν-σουν «έχει διαπιστωθεί ότι οι άγαμοι εντάσσονται στις ίδιες κατηγορίες με τους άνεργους».

Στο πρόγραμμα που διαχωρίζει επίσης τους άγαμους που παραμένουν εργένηδες από πεποίθηση και σε εκείνους που δεν έτυχε να βρουν το ταίρι τους, υπάρχει σχεδιασμός για να βοηθηθεί κάθε τμήμα του άγαμου πληθυσμού "ώστε να αποκατασταθεί".
Η νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση στο τέλος του 2009 δημοσιοποίησε ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση της γεννητικότητας, η οποία είναι η χαμηλότερη στον αναπτυγμένο κόσμο.
Η χώρα «γκριζάρει» με ταχύτατο ρυθμό. Πρέπει να αυξήσει τον πληθυσμό της για τη μεγέθυνση της οικονομίας της. Πρέπει να βρει χρήματα για τα κρατικά ταμεία που οφείλουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας, τις οποίες προκαλεί μια κοινωνία που γηράσκει, τόνισε ο αξιωματούχος.
ethnos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4618&Itemid=31

Τελευταία ανανέωση ( 10.01.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote