Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ορίστηκε ανακριτής για έλεγχο Ζαγοριανού
Ορίστηκε ανακριτής για έλεγχο Ζαγοριανού Εκτύπωση E-mail
09.01.10

Ποινικά ελεγχόμενος, και τυπικά πλέον, είναι από χθες ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός σχετικά με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens μετά τον ορισμό προέδρου Εφετών ως ειδικού ανακριτή, προκειμένου να αποτιμηθούν οι πράξεις και παραλείψεις που αποδίδονται στον δικαστικό λειτουργό.

Με ομόφωνη απόφασή τους οι παρόντες -περισσότεροι από 150 τον αριθμό- δικαστικοί λειτουργοί στη χθεσινή Ολομέλεια του Εφετείου Αθήνας ανέθεσαν στον πρόεδρο Εφετών, Χρ. Χασιώτη, τη διερεύνηση των κατηγοριών της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος που περιλαμβάνει η ποινική δίωξη σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού.

Στο πλαίσιο των ανακρίσεων ο κ. Χασιώτης θα καλέσει ως μάρτυρες τον πρώην διοικητή του ΟΤΕ Γιώργο Σκαρπέλη και τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη, μέσω του οποίου είχε καταθέσει τη μήνυση σε βάρος του κ. Ζαγοριανού ο εκ των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Siemens.

Τελευταίος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κατηγορούμενος, ο οποίος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι όχι μόνο δεν τέλεσε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, αλλά σε κάθε στάδιο της έρευνας για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» ενήργησε κινούμενος αυστηρά στο πλαίσιο των καθηκόντων του με βάση το νόμο και τη συνείδησή του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημερες το Πειθαρχικό Συμβούλιο ανέβαλε την έκδοση της απόφασής του για τον κ. Ζαγοριανό προκειμένου να προσκομιστούν συγκεκριμένα έγγραφα από δικαστήρια του Μονάχου σχετικά με τον πρώην ισχυρό άντρα της Siemens, Μιχ. Χριστοφοράκο, ώστε να συνεκτιμηθούν πριν τα μέλη του Συμβουλίου καταλήξουν αν στοιχειοθετούνται ή όχι πειθαρχικές ευθύνες για τον ανακριτή που μέχρι πρότινος χειριζόταν την υπόθεση.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4614&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote