Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ……
ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ …… Εκτύπωση E-mail
06.08.07

Του Σάκη Σερέτη

Η μεγάλη και απότομη προβολή ενός κακού προϊόντος, το καταστρέφει πολύ πιό γρήγορα λένε κάποιοι εμπειροι διαφημιστές και τα παραδείγματα  ειναι πάρα πολλά τριγύρω μας.

Κάπως ετσι κάηκε  σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και το δήθεν οργανωτικό προφίλ του “συνεδρίου”της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.

Οι λόγοι και η  ακριβής αιτία,προσδιορίζεται απο τα ψέμματα την αλλαζονική και αυταρχική στάση, που εχουν επιδείξει οι  πρωταγωνιστές του δράματος που παίζεται στον φυσικό χώρο της Ομοσπονδίας,με τίτλο “επικίνδυνα φλερτάκια με την εξουσία”..

Η συγκεκριμένη εξουσία (της Ομοσπονδίας)ομως απο την φύση της αποδεικνύεται, οτι ειναι μια πολύ ελκυστική ερωμένη και στο κλάμπ των πολιορκητών της συνήθως,δεν υπάρχει χώρος για αγνούς και ειλικρινείς ανθρώπους,παρά μόνο για κάποιους επικίνδυνα ανεύθυνους   ισοροπιστές, που ρισκάρουν αρκετά πράγματα(οχι απαραίτητα δικά τους),προκειμένου να αποκτήσουν την εύνοια της.

Κάποιοι τέτοιοι λοιπόν ισοροπιστές και με σύμμαχο την ευγενική χορηγία λίγων αμετανόητων μισθοφόρων των  ομογενειακών Μ.Μ.Ε,ανέβηκαν  παρά την θέληση της πλειοψηφίας στο αρμα της εξουσίας και προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα που επινοούν οι αλεξιπτωτιστές εισαγόμενοι φωστήρες της τέχνης του εκβιασμού,να μας πείσουν για τις καλές προθέσεις τους.

Οι ιντριγκες, οι παρασκηνιακές κινήσεις και τα σκοτεινά σενάρια που δρομολογούνται, λειτουργούν σαν μοχλός πίεσης προς κάθε κατεύθυνση που δυστυχώς εφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) για τους εγκέφαλους των παράνομων εκλογών του περασμένου Ιουνίου.

Η ατυπη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Ομοσπονδία,επιτεύχθηκε πρόσφατα κατά την διάρκεια της εκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ,με την εκφραση συγνώμης πρός τον κ.Ν.Διαμαντίδη ,εκ μέρους του πρώην εκπρόσωπου τύπου του “συνεδρίου”,ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε αλλά για κάποιον  περίεργο λόγο, «ξανά πρός την δόξα τραβά».

Απορίας αξιον παραμένει το ερώτημα,ποιές ειναι οι συνισταμένες των δυνάμεων που οδηγούν σε αυτή την ανακωχή,καθώς ειναι πλέον κοινό μυστικό το γεγονός της ρήξης που εχει επέλθει,ανάμεσα στον κ.Ν.Διαμαντίδη και τους λιγοστούς υποστηρικτές του,με την ομάδα του γενικού γραμματέα κ.Δ.Δημητρίου

Η πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον γράφοντα ο κ.Ν.Διαμαντίδης,αποκάλυψε το μέγεθος της διαμάχης που υπάρχει στους κόλπους της “κραταιάς”,ενω παράλληλα φωτογράφισε τους βασικούς υπεύθυνους παρά την ρητορική του στήριξη προς το “συνέδριο”.

 Ολα αυτά τα ευτράπελα και συνάμα απογοητευτικά γεγονότα,διαδραματίζονται στο θέατρο σκιών  της Ομοσπονδίας, που τελευταία προστέθηκε και η τραγική φιγούρα του Επίτιμου,η οποία κλωθογυρίζει μεταξύ της συγκάλυψης της παράνομης εκταμίευσης των χρημάτων του ταμείου της παρέλασης και του “ενδοξου”παρελθόντος του που τον οδήγησε λόγω της χρηματικής προσφοράς του,στον τίτλο του Επίτιμου.

Η πρόσφατη επιστολή του Επίτιμου προς την οργανωτική επιτροπή του “συνεδρίου”, πέρα απο τις ακατάληπτες μεγαλοστομίες και την χρηματική προσφορά του, αποδεικνύει οτι το αθλημα της αυθαιρεσίας υιοθετήθηκε και απο μια ομάδα σκληροπυρηνικών που ηγείται της Ομοσπονδίας και η δική του πυροσβεστική παρέμβαση (εστω και αν ηταν προσωρινή),στέλνει το μήνυμα της ατιμωρησίας συμβάλλοντας ετσι στην διόγκωση του προβλήματος.

Το φλερτάκι λοιπόν με την εξουσία συνεχίζεται με αμείωτη ενταση, καθώς οι πολιορκητές της εξακολουθούν να πιστεύουν οτι ειναι λαοπρόβλητοι και “καθαροί”,ενω το συναίσθημα αυτό συντηρείται με επαγγελματική δεξιοτεχνία, απο τα γιουσουφάκια του γραπτού λόγου που επαναπροσελήφθησαν και πάνε για “αλλες πολιτείες”.

Τα ψέμματα και οι απατηλές δήθεν υποσχέσεις περί απρόσκοπτης λειτουργίας των εργασιών του “συνεδρίου”,συνεχίζονται με το ιδιο ρυθμό που κυλάει το νερό στο αυλάκι.

Τι και αν η Επιστημονική ομάδα εχει αποστασιοποιηθεί και σημαντικά ονόματα εχουν αποχωρήσει,οι φωστήρες της παραπληροφόρησης συνεχίζουν το ανόητο και χωρίς καμμία ουσία παιχνίδι τους,αποκρύπτοντας σκοπίμως σημαντικά γεγονότα που ουσιαστικά αδειάζουν το ολο εγχείρημα τους.

Επιστολή με ημερομηνία 31 Μαϊου2007 απο τον μητροπολίτη Περγάμου αναφέρει μεταξύ αλλων οτι,“η επιτροπή αυτή (επιστημονική)ουδέποτε συγροτήθηκε σε σώμα και μάλιστα υπο την προεδρία μου,την οποία απο αρχής δεν εχω αποδεχθεί”.

Ακολουθεί η επιστολή ανησυχίας και προβληματισμού που κατετέθη στην Ομοσπονδία απο τους κκ.Α.Μακρυδημήτρη (σύμβουλο του Κ.Καραμανλή) και Χ.Βασιλειάδη (καθηγητή και πρόεδρο του Ιερού ιδρύματος Παναγία Σουμελά) με ημερομηνία 20 Ιουνίου 2007,μέσω της οποίας ζητούν την αναβολή του συνεδρίου και απο το περιεχόμενο της διαφαίνονται ολοκάθαρα οι προθέσεις αποστασιοποίησης τους.

Για το περιεχόμενο της επιστολής αυτής,ενημερώθηκε τηλεφωνικώς ο κ.Δημητρίου το απόγευμα της 20ης Ιουνίου 07 απο τον καθηγητή και μέλος της επιστημονικής επιτροπής κ.Χ.Βασιλειάδη.

Η οργανωτική επιτροπή εξ οσων γνωρίζω, ακόμη δεν απάντησε για τις προθέσεις της,αντίθετα προχωρεί σαν να μην συμβαίνει τίποτα αδιαφορώντας για αυτή την εξέλιξη και δηλώνει δια του νέου εκπρόσωπου τύπου οτι κανένας δεν εχει παραιτηθεί.

Ο Ιούνιος αποδεικνύεται ομως,πολύ καυτός μήνας και οι παραιτήσεις μελών της επιστημονικής επιτροπής,συνεχίζονται με αμείωτη ενταση ακολουθώντας την ανοδική πορεία του υδράργυρου την καλοκαιρινή σαιζόν.

Ετσι στις 25 Ιουνίου 07 η επιστολή του καθηγητού κ.Κοντογιώργη, χαρακτηρίζει ανυπόστατη  την επιστημονική επιτροπή, λόγω των δυσμενών συνθηκών που δημιουργήθησαν και ενημερώνει την οργανωτική επιτροπή του “συνεδρίου”για την παραίτηση του.

Με ημερομηνία 26 Ιουνίου 07 επιστολή που ειναι γραμμένη στο επίσημο επιστολόχαρτο του Πανεπιστημίου του Χάρβαντ και υπογεγραμμένη απο τον καθηγητή  κ.Δ.Τριχόπουλο,ανακοινώνει την δική του παραίτηση διότι οπως αναφέρει,“δεν εχουν προκύψει στοιχεία που να εχουν σχέση με την επιστημονική και επαγγελματική μου εμπειρία”.

Μια αλλη επιστολή παραίτησης με την ιδια ημερομηνία,ειναι αυτή του καθηγητή κ.Δ.Νανόπουλου η οποία ειναι γραμμένη στο επιστολόχαρτο του Εθνικού συμβουλίου ερευνας και τεχνολογίας του Ελληνικού κράτους,με αποδέκτη τον κ.Δ.Δημητρίου. Σημαντικό σημείο αναφοράς ειναι η τακτική της μυστικότητας και της μη ενημέρωσης ολων των εμπλεκομένων πλευρών που ακολουθήθηκε  ,γεγονός που προκάλεσε την απορία και τον προβληματισμό των μελών της επιστημονικής επιτροπής.

Κατά τα αλλα οι εγκέφαλοι του “συνεδρίου” συνεχίζουν να στρουθοκαμηλίζουν να διαδίδουν οτι ολα πάνε μια χαρά και φυσικά να ξοδεύουν αλόγιστα ,τα ελάχιστα χρήματα που απέμειναν απο το ταμείο της Παρέλασης.

Αραγε τα “μέλη” του Δ.Σ της Ομοσπονδίας γνωρίζουν αυτές τις εξελίξεις;

Ο “Αντιπρόεδρος” κ.Δ.Καλαμαράς ηξερε για ολη αυτή την αρνητική στάση της επιστημονικής επιτροπής, οταν υπόγραφε τις επιταγές για τα διάφορα εξοδα του “συνεδρίου”;

Ο "ταμίας" της Ομοσπονδίας τι εχει να πει για ολα αυτά ;

Οι επιστολές που απέστειλε απο την Ελλάδα ο Επίτιμος πότε θα ανακοινωθούν επίσημα ; Πως προτίθενται να αντιδράσουν οι “εγκέφαλοι της οργανωτικής”στο αιτημα αναβολής του “συνεδρίου”και ταυτόχρονα της επιστροφής των χρημάτων που διατυπώνει εγγράφως ο κ.Σταθάκος;

Ποιοί ηταν οι οροι που επέβαλλε  με τη δωρεά των 15.000$; 

Τέλος, πότε θα ενημερωθούν επισήμως οι σύλλογοι-μέλη του οργανισμού για αυτή την νέα ατασθαλία που συντελέσθηκε και ειχε σαν αποτέλεσμα, την ακατάσχετη οικονομική αιμοραγία του ταμείου της Παρέλασης.

Πότε θα κλείσει αυτός ο φαύλος κύκλος της παραπληροφόρησης και πως οι βασικοί ενοχοι θα δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα  ; 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=461&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 16.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote