Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πιέσεις Κομισιόν για ημερομηνία έναρξης συνομιλιών με την ΠΓΔΜ
Πιέσεις Κομισιόν για ημερομηνία έναρξης συνομιλιών με την ΠΓΔΜ Εκτύπωση E-mail
06.01.10

Επιμένει η Κομισιόν στην αρχική της άποψη, ότι οι 27 θα πρέπει να αποφασίσουν επί ισπανικής προεδρίας, στο πρώτο δηλαδή εξάμηνο του τρέχοντος έτους, να ορίσουν ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ, ανεξάρτητα από το αν μέχρι τότε θα έχει εξευρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας της.

Την άποψη αυτή υιοθέτησε ο νέος επίτροπος για την Διεύρυνση, ο Τσέχος Στέφαν Φόλε, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση που του υπέβαλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πρόκειται για εισήγηση που έχει καταγραφεί και υποστηριχθεί στο πρόσφατο παρελθόν στην ετήσια έκθεση προόδου της ΠΓΔΜ που συνέταξε και παρουσίασε στο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ένωσης, ο απερχόμενος επίτροπος για την Διεύρυνση Όλι Ρεν.

Για την Τουρκία, ο κ. Φόλε δήλωσε στους ευρωβουλευτές ότι σκοπεύει να δώσει νέα ώθηση στην ενταξιακή της πορεία υπό την προϋπόθεση όμως ότι η χώρα θα καταβάλλει προσπάθεια για τον πλήρη σεβασμό των ενταξιακών της κριτηρίων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η πλήρης εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Άγκυρας που προβλέπει και το άνοιγμα των λιμανιών και αεροδρομίων της στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.

skai

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4608&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote