Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μπ. Ομπάμα: «Οι μυστικές υπηρεσίες τα θαλάσσωσαν»
Μπ. Ομπάμα: «Οι μυστικές υπηρεσίες τα θαλάσσωσαν» Εκτύπωση E-mail
06.01.10

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τόνισε πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες διέθεταν επαρκείς πληροφορίες ώστε να αποτρέψουν την απόπειρα του Νιγηριανού να ανατινάξει αμερικανικό αεροσκάφος, όμως απέτυχαν να συνδέσουν μεταξύ τους τα στοιχεία.«Τα θαλάσσωσαν», είπε μιλώντας σε Γερουσιαστές.

Μιλώντας στους Αμερικανούς πολίτες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε πως θα υπάρξουν άμεσες μεταρρυθμίσεις ώστε να διορθωθούν στο μέλλον τα ίδια σφάλματα, ιδίως στο σύστημα ελέγχου του καταλόγου με τους υπόπτους.

Όπως δήλωσε, η επιθεώρηση των αστοχιών του συστήματος ασφαλείας αναφορικά με την απόπειρα του Νιγηριανού Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουτάλαμπ απέδειξαν πως υπήρχαν επαρκείς πληροφορίες για να προστεθεί ο δράστης στον κατάλογο των προσώπων που απαγορεύεται να επιβιβάζονται σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ.

«Αυτό δεν αποδεικνύει σφάλμα στη συλλογή πληροφοριών» τόνισε ο πρόεδρος. Και συμπλήρωσε: «Θέλω οι επιπλέον αναθεωρήσεις να ολοκληρωθούν αυτήν την εβδομάδα. Θέλω συγκεκριμένες προτάσεις για διορθωτικές κινήσεις ώστε να θεραπευθεί ό,τι πήγε λάθος. Θέλω αυτές οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοσθούν αμέσως, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν ξανά και να αποτραπούν μελλοντικές επιθέσεις».

Επίσης, ο Ομπάμα επανέλαβε την δέσμευσή του να κλείσει τις φυλακές στο Γουαντάναμο, παρά τις καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση να μην μεταφερθούν πλέον υεμενίτες κρατούμενοι στη χώρα τους, έπειτα από το επεισόδιο με τον Νιγηριανό, που θεωρείται πως είχε οργανωθεί από εξτρεμιστές που δρουν στην αραβική χώρα.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4606&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote