Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ Εκτύπωση E-mail
05.01.10

 

 

ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ

Πέρασαν τελικά δέκα χρόνια από την «απειλητική» πρωτοχρονιά του 2000 ,όπου η αρχή μιας νέας δεκαετίας συνοδευόταν από την τεράστια απειλή του ιού των υπολογιστών, ο οποίος θα προκαλούσε την κατάρρευση του πολιτισμού μας, με ότι αυτό συνεπάγεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Ευτυχώς αυτή η δεκαετία ξεκίνησε διαψεύδοντας τα καταστροφικά σενάρια τρόμου που μας τροφοδοτούσαν και έκλεισε τον κύκλο της, με μια σειρά από νέου είδους απειλές,Η1Ν1,οικονομική κρίση με τα παράγωγα της, τρομοκρατικές ενέργειες και μαζί με όλα αυτά και το αρωματάκι της διαφθοράς.

Σύμφωνα λοιπόν με τις στατιστικές, η διαφθορά στον τόπο μας παρομοιάζετε με ένα τεράστιο ελέφαντα, που στο πέρασμα του αφήνει ανεξίτηλα τα ίχνη του.
Η πάταξη της διαφθοράς, η ανακάλυψη των φοροφυγάδων και το νοικοκύρεμα των οικονομικών της χώρας, είναι κάποιες από τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης στην προσπάθεια της να αλλάξει την ζοφερή εικόνα που αποτυπώνεται.
Μια εικόνα, που ίσως είναι από τις χειρότερες της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, που ποτέ δεν πεθαίνει και δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά.
Η είσοδος μας στην νέα δεκαετία, φέρνει μαζί της και τις σημαντικές αποκαλύψεις της δεινής οικονομικής κατάστασης που διανύουμε σαν κράτος, οριοθετώντας την θέση μας στα επικίνδυνα σκαλοπάτια της χρεοκοπίας.
Αυτές τις δύσκολες ώρες λοιπόν, η κυβέρνηση καλείτε να αποδείξει ότι έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση, που θα μπορεί μεν να πείσει τους πιστωτές μας για την βιωσιμότητα του, αλλά ταυτόχρονα από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να περάσει επιτυχώς το μάθημα της κοινωνικής ευαισθησίας προς τα αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας.
Μια πρώτη γεύση του τι μας περιμένει έχουμε πάρει ήδη, καθώς οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών μας ονόμασαν τα κακά παιδιά της Ευρώπης.
Από εκεί και πέρα όμως, χρειάζεται να αναληφθούν οι ευθύνες από όλους και στο μερίδιο που του αντιστοιχούν, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ορίζουμε από μόνοι μας τις τύχες αυτού του τόπου, αποκλείοντας την ανάθεση αυτού του ρόλου στους πιστωτές μας .
Ήρθε λοιπόν η ώρα να αποδείξουμε το νόημα του εθνικού μας ύμνου, κόντρα στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης ,αποτρέποντας έτσι τους διάφορους πιστωτές μας να μας τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια.
Ένα από τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση, είναι να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ότι υπάρχουν οι προθέσεις και η θέληση να αλλάξουν την ζοφερή πραγματικότητα, εμπνέοντας εμπιστοσύνη σε θέματα διαφάνειας με ταυτόχρονο περιορισμό του παχύσαρκου δημόσιου τομέα.
Οι εξαγγελίες για σύσταση εξεταστικών επιτροπών διερεύνησης όλων των καραμπινάτων σκανδάλων που συγκλόνισαν την χώρα, σίγουρα δεν θα αλλάξουν τον χάρτη της φτώχειας του Ελληνικού λαού.
Όμως σίγουρα θα στείλουν ένα μήνυμα διαφάνειας με πολλούς αποδέκτες, παρά το γεγονός ότι οι ένοχοι δεν θα δικαστούν, γιατί έχοντας την ευγενική χορηγία του πολιτικού συστήματος εξουσίας, κουκούλωσαν δια της παραγραφής τα αδικήματα τους.
Ωστόσο «κάλιο αργά παρά ποτέ» λέει ο λαός μας και ποτέ δεν είναι αργά, ώστε να αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ της διαφθοράς, που καλύπτει ακόμα και σήμερα τα κατορθώματα των πρωταγωνιστών της Εθνικής μας κατρακύλας.
Το γεγονός ότι έχουν παραγραφεί οι όποιες ποινικές ευθύνες, δεν σημαίνει ότι ο λαός δεν πρέπει να μάθει για την «προίκα» που μας άφησαν της πολιτικής τα βλαστοκύτταρα.
Έφτασε πλέον η ώρα της αλήθειας και αν ο πολιτικός κόσμος δεν αντιληφθεί έστω και με καθυστέρηση, τα σημεία των καιρών που ήδη καταγράφονται με το μελάνι της απαξίωσης, σύντομα θα σημειωθούν κοινωνικές εκρήξεις που πιθανόν να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό.
Φως λοιπόν σε όλα τα σκοτεινά και δαιδαλώδη μονοπάτια της διαφθοράς και ας επιβάλλουν οι καιροί περιορισμούς στην ενέργεια.
Όμως χρειάζεται προσοχή στην πίστωση του χρόνου,γιατί τα όνειρα επί πιστώσει μετατρέπονται σε εφιάλτες τοις μετρητοίς…
 
 
 
 

ΣΑΚΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4604&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 10.01.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote