Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
110 χρόνια φυλακή σε Αμερικανό στρατιώτη Εκτύπωση E-mail
05.08.07
Σε συνολική ποινή φυλάκισης 110 ετών καταδικάσθηκε από στρατοδικείο ένας Αμερικανός στρατιώτης, για τη συμμετοχή του στο βιασμό της 14χρονης Ιρακινής Άμπιρ Κάσιμ αλ Τζανάμπιατ και το φόνο της ίδιας και της οικογένειάς της στη Μαχμουντίγια του Ιράκ τον Μάρτιο του 2006.

Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε προκαλέσει διεθνή σάλο όταν είχε αποκαλυφθεί.

 Ο 22χρονος Τζέσε Σπίλμαν αποτάχθηκε ατιμωτικά από τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ μετά την εις βάρος του απόφαση για τέσσερις κατηγορίες από το στρατοδικείο στο Φορτ Κάμπελ του Κεντάκι.

 Ο καταδικασθείς είναι ένας από τους πέντε στρατιώτες που ενέχονται στην υπόθεση της επίθεσης εναντίον της οικογένειας.

 Άλλοι τρεις στρατιώτες ομολόγησαν την ενοχή τους και καταδικάσθηκαν σε ποινές κάθειρξης πέντε έως εκατό ετών.

 Ο καταδικασθείς, σύμφωνα με τα ευρήματα του δικαστηρίου, συμμετείχε στο σχεδιασμό της επίθεσης ενώ την ίδια ώρα οι στρατιώτες που διέπραξαν τα εγκλήματα έπαιζαν χαρτιά πίνοντας μεγάλες ποσότητες ουίσκι.

 Ο Σπίλμαν είχε δράσει ως φρουρός. Στην έναρξη της διαδικασίας είχε ομολογήσει την ενοχή του στις κατηγορίες της ανάρμοστης σωματικής επαφής με μια ανθρώπινη σορό, του εμπρησμού, της παρακώλυσης Δικαιοσύνης και της παραβίασης των στρατιωτικών κανονισμών που απαγορεύουν την κατανάλωση αλκοόλ σε εμπόλεμη ζώνη. 

 Ο λοχίας Πολ Κορτές και ο στρατιώτης Τζέιμς Μπάρκερ καταδικάσθηκαν σε ποινές κάθειρξης 90 και 100 ετών αντίστοιχα.

Ο φερόμενος ως ηγέτης της ομάδας, ο πρώην στρατιώτης Στίβεν Γκριν, αποτάχθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις λόγω μιας "διαταραχής προσωπικότητας" και θα δικασθεί από ποινικό δικαστήριο.

 Έχει δηλώσει αθώος. Σε περίπτωση καταδίκης του, αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή.  Οι Κορτές και Μπάρκερ, που αμφότεροι κατέθεσαν στην δίκη του Σπίλμαν, ομολόγησαν ότι βίασαν το 14χρονο κορίτσι κι είπαν πως ο Γκιην εκτέλεσε τους γονείς της και την μικρότερη αδελφή της.

 Κατόπιν ο Γκριν βίασε το κορίτσι και το δολοφόνησε, έριξε κηροζίνη στη σορό της και έβαλε φωτιά σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει το έγκλημα. 

 Ο στρατιώτης Μπράιαν Χάουαρντ ομολόγησε ότι παρακολουθούσε τις ραδιοεπικοινωνίες στην διάρκεια των πράξεων αυτών και καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών.  

Το μακελειό της Μαχμουντίγια είχε προκαλέσει γενικευμένη οργή στο Ιράκ και αύξησε ακόμη περισσότερο την ένταση στις εμπόλεμες ζώνες.

 

ερτ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=460&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 05.08.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote