Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οικογενειακή βεντέτα με Σαμαρά
Οικογενειακή βεντέτα με Σαμαρά Εκτύπωση E-mail
04.01.10

 

 

 

 

Με την πρώτη μπαλοθιά του Κώστα Μητσοτάκη παραμονή της Πρωτοχρονιάς άρχισε η σύρραξη σαμαρικών - ντορικών στη Ν.Δ. «Χάθηκε μια μάχη με την εκλογή αρχηγού, τώρα αρχίζει ο πόλεμος» είναι το σύνθημα όλων όσοι συμμερίζονται τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού για οικουμενική αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, με πρωταγωνιστές στελέχη που έχουν κύρος εντός και εκτός της χώρας και οι απόψεις τους συγκλίνουν.

Η βολή Μητσοτάκη για όσους ξέρουν να ερμηνεύουν καλά τον επίτιμο δεν είχε σε καμία περίπτωση στόχο το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο στόχος του είναι η πολιτική Σαμαρά, την οποία επιχειρεί να ακυρώσει από την πρώτη στιγμή. «Ο νέος πρόεδρος σπρώχνει το κόμμα προς τα δεξιά, βγάζει από το κάδρο την Ντόρα Μπακογιάννη και τα στελέχη που εκφράζουν τον μεσαίο χώρο, όπως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, και διοικεί με τον σκληρό πυρήνα της Πολιτικής Άνοιξης», λέει ένας φανατικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού και υποστηρίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε με λάθος τρόπο και αυτό σύντομα θα φανεί στις δημοσκοπήσεις.

Οι φίλοι του Αντώνη Σαμαρά απαντούν πως όλα αυτά είναι αστειότητες και ότι «ο επίτιμος δημοσιοποιεί την πίκρα του για την ήττα της Ντόρας Μπακογιάννη». Ένα μετριοπαθές στέλεχος της Ν.Δ. ωστόσο τονίζει με έμφαση ότι η αλήθεια βρίσκεται στη μέση και επικρίνει τον Αντώνη Σαμαρά πρώτον ότι αποφάσισε να κυβερνήσει το κόμμα με τους φίλους του από τα παλιά και δεύτερον ότι με τη στάση του δείχνει στην Ντόρα την πόρτα της εξόδου. Το ίδιο στέλεχος, που αυτήν την περίοδο τηρεί αποστάσεις και από τις δύο πλευρές, τονίζει: «Η λογική και πολιτική εμπειρία ετών λέει ότι ο νικητής δείχνει σεβασμό στον ηττημένο και του αναθέτει σημαντικό ρόλο. Το έκανε ο Έβερτ στον Βαρβιτσιώτη, ο Σημίτης στον Τσοχατζόπουλο, ο Καραμανλής στον Σουφλιά και ο Παπανδρέου στον Βενιζέλο παρ΄ ότι η μάχη στο ΠΑΣΟΚ ήταν πολύ σκληρή. Ο Αντώνης Σαμαράς αντιμετωπίζει την Ντόρα Μπακογιάννη- αν και την ψήφισαν περισσότεροι από 300.000 ψηφοφόροιως ένα απλό στέλεχος. Της έκανε πρόταση να αναλάβει την Παιδεία και τον Πολιτισμό ξέροντας ότι θα του πει όχι και στη συνέχεια την αγνόησε».


ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4597&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote