Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πρωτοχρονιάτικη υποδοχή για το 2010 στο Σύνταγμα
Πρωτοχρονιάτικη υποδοχή για το 2010 στο Σύνταγμα Εκτύπωση E-mail
01.01.10

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους. Με πυροτεχνήματα υποδέχτηκαν πρώτοι το νέο έτος οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας. Φαντασμαγορικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την έλευση της καινούριας χρονιάς στην πλειονότητα των μεγαλουπόλεων του πλανήτη.

Το Σίδνεϊ ήταν η πρώτη μεγάλη πόλη που υποδέχτηκε το 2010, όπου περίπου 1,5 εκατ. άνθρωποι παρακολουθήσαν τις εκδηλώσεις. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που κατασκήνωσαν από το πρωί προκειμένου να βρουν την καλύτερη θέση για τη 12λεπτη "βροχή" των πυροτεχνημάτων.

Παραδοσιακοί ήταν οι εορτασμοί στο Τόκιο, με τις καμπάνες των ναών να χτυπούν χαρμόσυνα τα μεσάνυχτα, για να διώξουν το "κακό" με το δυνατό θόρυβο. Στα περισσότερα κτίρια της ιαπωνικής πρωτεύουσας είχαν αναρτηθεί πανό με ευχές για έναν ευτυχισμένο καινούριο χρόνο.

Στην Κίνα, φτωχές ήταν οι εκδηλώσεις για την υποδοχή του νέου σεληνιακού έτους. Ωστόσο, χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ που φωτίστηκε από τα εκατοντάδες βεγγαλικά που εκτοξεύτηκαν.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για τον ερχομό της καινούριας χρονιάς και στο Εθνικό Μνημείο της Ινδονησίας.

Το πολικό ψύχος και η έντονη χιονόπτωση δεν πτόησε του Μοσχοβίτες, που έδωσαν το παρόν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Κόκκινης Πλατείας.

Ένα μοναδικό θέαμα στον πύργο του Άιφελ για την έλευση του 2010 υπόσχονται οι αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου το μνημείο-σύμβολο του Παρισιού θα μετατραπεί σε ένα κατάφωτο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Στο Λονδίνο οι εκδηλώσεις θα επικεντρωθούν στο London's Eye, στις όχθες του Τάμεση, όπου η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει το μηδέν. 

Στη Νέα Υόρκη, τα πάντα είναι έτοιμα για την αντίστροφη μέτρηση στην Times Square, ωστόσο δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας, λόγω του φόβου ύπαρξης τρομοκρατικού χτυπήματος. 

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4586&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote