Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης
Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης Εκτύπωση E-mail
31.12.09

Μετά από πολυήμερη νοσηλεία και αλλεπάλληλες επεμβάσεις απεβίωσε χτες ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Κακουνάκης.Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στην εντατική λόγω επιπλοκών που σημειώθηκαν σε επέμβαση στο έντερο.

Συλλυπητήρια από την πολιτική ηγεσία

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη:

Ο Νίκος Κακαουνάκης έγραψε τη δική του προσωπική ιστορία στην δημοσιογραφία, στον Τύπο, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση.

Ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος και εκπρόσωπος μιας γενιάς δημοσιογράφων που ταυτίστηκαν με το ρεπορτάζ και την έρευνα.

Δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται για αυτά που πίστευε. Και οι αγώνες του για τη Δημοκρατική Παράταξη τον κατέστησαν προνομιακό συνομιλητή με τους απλούς καθημερινούς συνανθρώπους μας, που επιζητούσαν να ακουστεί η φωνή τους.

Αυτό προσπάθησε να πετύχει και με το δημιούργημά του, «Το Καρφί», για το οποίο ήταν περήφανος. Είχε άποψη και την έλεγε πάντα χωρίς φόβο. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Εκφράζουμε τη βαθειά θλίψη μας για το θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη. Η δημοσιογραφική οικογένεια έχασε ένα από τα πιο μαχητικά μέλη της.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους, τους συνεργάτες του, σε όλους όσους συμπορεύτηκαν μαζί του στη μακρά διαδρομή του στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Πειραιά, κ. Παναγιώτης Φασούλας, για το θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Ο Νίκος Κακαουνάκης, με τη μαχητικότητα, το χαρακτήρα και την πένα του έγραψε πραγματικά τη δική του ιστορία στα ΜΜΕ. Η αγάπη του για το ρεπορτάζ, τον έφερνε πάντα στην πρώτη γραμμή. Μαζί του μπορούσες να συμφωνείς ή να διαφωνείς, αλλά ποτέ οι θέσεις και οι απόψεις του δεν σε άφηναν αδιάφορο. Στην οικογένειά του και στους συνεργάτες του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) αποχαιρετά τον συνάδελφο Νίκο Κακαουνάκη, που έφυγε χθες από κοντά μας.

Η Ομοσπονδία με θλίψη στέλνει το τελευταίο αντίο σ' έναν αγωνιστή ρεπόρτερ που υπερασπίστηκε με πάθος τις απόψεις του και άφησε το στίγμα του, με την έντονη προσωπικότητα και τη μαχητικότητά του.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Νίκου Κακαουνάκη.

Βιογραφικό

Ο Νίκος Κακαουνάκης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1938 στην Πολυρρήνεια Καστελίου Χανίων.

Ορφανός από πατέρα, σπούδασε στο εκκλησιαστικό λύκειο. Στη συνέχεια εργάστηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χανίων και υπουργού της Ένωσης Κέντρου Πολυχρόνη Πολυχρόνιδη. Μερικά χρόνια αργότερα γνωρίστηκε με τον εκδότη Χρήστο Λαμπράκη, ο οποίος του πρότεινε να εργαστεί στο «Βήμα» απ' όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στην δημοσιογραφία το 1965. Συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα με την δημοσιογραφική του πένα και τη συμμετοχή του.

Μετά την χούντα δημοσιογραφεί στα ΝΕΑ όπου αναλαμβάνει επιτελικές θέσεις. Στο διάστημα αυτό γράφει το βιβλίο «2.650 μερόνυχτα συνωμοσίας».

Το 1986 αποφασίζει να εκδώσει τη δική του εφημερίδα «Το καλάμι». Με την έκρηξη της ιδιωτικής ραδιοφωνίας αναλαμβάνει την πρωινή ζώνη του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,4, η οποία αποτελεί την απαρχή της παρουσίας του στα ερτζιανά.

Παράλληλα ασχολείται με την τηλεόραση (ΣΚΑΙ TV) αναλαμβάνοντας αργότερα και τη γενική διεύθυνση του σταθμού.

Εργάστηκε επίσης στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH για πολλά χρόνια και στους τηλεοπτικούς σταθμούς Alter, Mega και Alpha.

Το 1999 εξέδωσε την εφημερίδα «Στο Καρφί».

Άφησε την τελευταία του πνοή στον νοσοκομείο Ιασώ General στις 10.15 το βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4585&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote