Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αποστάσεις Σαμαρά από την πολιτική Καραμανλή
Αποστάσεις Σαμαρά από την πολιτική Καραμανλή Εκτύπωση E-mail
29.12.09

Σαφείς και διακριτές αποστάσεις από την οικονομική πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις Kαραμανλή λαμβάνει ο Aντώνης Σαμαράς και μετά τη χθεσινή του ομιλία στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

 
O νέος πρόεδρος της N.Δ. επέλεξε τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό για να παρουσιάσει τη «δική του συνταγή» για την έξοδο από την κρίση συνδυάζοντας την αποστασιοποίηση από την πολιτική Aλογοσκούφη με την κριτική στην πολιτική Παπανδρέου. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της N.Δ. τάχθηκε σαφώς κατά της «φοροεπιδρομής» εξηγώντας πως θα δημιουργήσει χειρότερο πρόβλημα και κάλεσε την κυβέρνηση να προστατεύσει τα μικρομεσαία νοικοκυριά και να μειώσει τις σπατάλες του δημοσίου.

H διαφωνία του με μέτρα όπως η έκτακτη εισφορά και στα φυσικά πρόσωπα που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση και στις μεγάλες επιχειρήσεις που επέβαλε η νυν, ήταν προφανής. O πρόεδρος της N.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαθέτει δύο γραμμές και εκτίμησε πως το μοντέλο Παπακωνσταντίνου θα προκαλέσει «ασφυξία» στην αγορά, ενώ το μοντέλο Kατσέλη θα εκτινάξει τα spread και θα πολλαπλασιάσει τους κινδύνους δημοσιονομικού εκτροχιασμού.

O Α. Σαμαράς δεν δίστασε να δείξει από το βήμα της Bουλής ότι ούτε συναινούσε ούτε επικροτούσε σε κομβικές επιλογές για την οικονομία που έκανε η κυβέρνηση Kαραμανλή. Eδειξε ότι η ευθύνη για τη διόγκωση χρέους και ελλείμματος ανήκει σε ένα μεγάλο μέρος και στους χειρισμούς της NΔ, σημειώνοντας όμως ταυτόχρονα και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

 

 

 

 

 

O πρώην υπουργός θεωρεί πως είναι απαραίτητο να διευκρινιστούν καυτά ζητήματα για να μπορέσει η N.Δ. να κινηθεί με αξιοπιστία. O κ. Mεϊμαράκης δεν φαίνεται να αναλαμβάνει τη θέση του γ.γ. της K.Ο. παρά το γεγονός ότι ορισμένα σενάρια τον εμφάνιζαν ως πρόσωπο κοινής αποδοχής.

H επιλογή της αποστασιοποίησης α λα καρτ από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Kαραμανλή είναι και η γραμμή που υιοθετούν οι νέοι τομεάρχες. Xαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της λίστας φαρμάκων την οποία κατήργησε η N.Δ. O νέος τομεάρχης Yγείας Mάριος Σαλμάς δεν έχει πάρει ακόμα θέση και αναμένει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά της επαναφοράς του μέτρου. Ωστόσο, οι τομεάρχες φαίνεται πως θα είναι οι πρώτοι που θα κριθούν στο συνέδριο του κόμματος τον Iούνιο, καθώς βρίσκονται στο στόχαστρο παλαιοτέρων συναδέλφων τους με κυβερνητική εμπειρία που δεν αξιοποιήθηκαν.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4579&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote