Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Προκήρυξη από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» για την επίθεση στην Εθνική Ασφαλιστική
Προκήρυξη από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» για την επίθεση στην Εθνική Ασφαλιστική Εκτύπωση E-mail
29.12.09

Η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» συνυπογράφει με την «Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών» την προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τη χθεσινοβραδινή έκρηξη στα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Νέο Κόσμο. Η προκήρυξη δημοσιεύθηκε χθες το βράδυ στον διαδικτυακό ιστότοπο «Athens Indymedia».

 Εν τω μεταξύ, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την επίθεση, κατά την οποία φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον υπερυψωμένο προθάλαμο της εισόδου του κτιρίου από την πλευρά της οδού Γαλαξία. Από την έκρηξη που ήταν ισχυρή και ακούστηκε σε αρκετές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές, κυρίως στις τζαμαρίες του ισογείου χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξει τραυματισμός. Ζημιές μικρότερης έκτασης προκλήθηκαν σε τζαμαρίες παρακείμενων κτιρίων και σε σταθμευμένα οχήματα.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Ελευθεροτυπία. Ο άγνωστος άνδρας που κάλεσε στις 10.47' είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στο συγκεκριμένο κτίριο σε 15 λεπτά, όπως και έγινε, γεγονός που συνηγορεί στο ότι η πυροδότηση πρέπει να ήταν ωρολογιακή.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τους γύρω δρόμους και απομάκρυναν τους υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας,  κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και άνδρες  του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών οι οποίοι διεξήγαγαν έρευνες προκειμένου να περισυλλέξουν υπολείμματα του μηχανισμού, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι ωρολογιακός. Στην περιοχή έσπευσαν και τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, τα οποία όμως δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Στο κτίριο στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες της Εθνικής Ασφαλιστικής, μεγάλο υποκατάστημα της ομώνυμης τράπεζας, συνεδριακό κέντρο και άλλες υπηρεσίες.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4578&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote