Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Λοβέρδος: Απειλούνται μισθοί και συντάξεις
Λοβέρδος: Απειλούνται μισθοί και συντάξεις Εκτύπωση E-mail
28.12.09

"Η ταν ή επί τας" τονίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος περιγράφοντας την κατάσταση του Ασφαλιστικού. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Veto ο υπουργός Εργασίας δεν αποκλείει "καθολική επιτήρηση με βίαιη προσαρμογή και αίμα" εντός του 2010, επισημαίνει ότι θα παλέψει ώστε να μην είναι "ένας απο αυτούς που θα παραδώσουν τη χώρα στην επιτήρηση" και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί εθελούσιες εξόδους.

Tα κύρια σημεία της συνέντευξης

 
H κατάσταση του ασφαλιστικού απειλεί ευθέως τη σημαντικότερη κοινωνική κατάκτηση του 190υ και 20ου αιώνα, δηλαδή τις συντάξεις των εργαζομένων. Αλλά και την ίδια την εθνική οικονομία. Το ασφαλιστικό δεν είναι πλέον πρόβλημα μόνο αλληλεγγύης των γενεών, υπό την έννοια ότι δεν αφορά μόνο το μέλλον. Το 2010 υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούμε 3,8 δις επιπλέον κρατική χρηματοδότηση και το 2011 πάνω από 5 δις. Οσοι έλεγαν ότι το σύστημα αντέχει έως το 2030-2040 έλεγαν ψέμματα.
 
Ο κ. Βουρλούμης ετοιμάζει, λένε, μίνι εθελούσια στον ΟΤΕ. Στο υπουργείο τα ίδια ακούγονται για ΔΕΗ, Εθνική, Εμπορική και για έξι ακόμη επιχειρήσεις. Τους προειδοποιώ ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ.
 
Αν απο την παρακολούθηση η επιτήρηση περάσει και στην καθοδήγηση των μέτρων για την αποφυγή της καταστροφής της χώρας, το πρώτο πράγμα που θα μας υποχρεώσουν θα είναι να μειώσουμε τις δαπάνες σε δύο σκέλη. Πρώτον κατάργηση πολιτικών σε υγεία, παιδεία, δημόσιες επενδύσεις και δεύτερον μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο δημόσιο, καθώς και μείωση των μισθών!.
 
Η ταν ή επί τας. Καθολική επιτήρηση σημαίνει βίαιη προσαρμογή και βίαιη προσαρμογή σημαίνει "αίμα". Το χειρότερο είναι ότι κάτι τέτοιο δεν μπορώ με βεβαιότητα να το αποκλείσω να συμβεί, ακόμη και για το 2010. Για αυτό ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλάει για πολιτικές που πρέπει να ασκηθούν μέσα σε τρεις μήνες για να αποτρέψουμε το βούλιαγμα. Η ΝΔ έχει κάνει πολύ κακό στη χώρα. Με σκακιστικούς όρους είμαστε ακόμη σαχ. Καθόλου όμως δεν αποκλείεται να βρεθούμε ρουά ματ. Για αυτό προσπαθώ να βοηθήσω με όσες δυνάμεις διαθέτω τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο.
 
Πρέπει να πω την αλήθεια και να παλέψω για λύσεις. Δεν θέλω να είμαι ένας απο αυτούς που θα παραδώσουν τη χώρα στην επιτήρηση και τους πολίτες στις συνέπειές της.
 

nooz.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4572&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote