Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ναυτική τραγωδία
Ναυτική τραγωδία Εκτύπωση E-mail
26.12.09

Νεκροί είναι τρεις Ελληνες και τέσσερις Φιλιππινέζοι ναυτικοί, μέλη του πληρώματος του φορτηγού ελληνικού πλοίου "Aegean Wind" στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά χθές, ενώ έπλεε ανοικτά της Βενεζουέλας.

 
 

Πρόκειται για τον ανθυποπλοίαρχο 23 χρόνων, τον γ' μηχανικό 52 χρόνων και τον ηλεκτρολόγο 55 χρόνων.

Το 24μελές πλήρωμα του πλοίου που ήταν φορτωμένο σιδηρομετάλλευμα και κατευθυνόταν στο Χιούστον της Αμερικής, αποτελείτο από 15 Φιλιππινέζους και εννέα Ελληνες ναυτικούς.
 
 
Σήμερα βρέθηκαν οι σοροί και των υπόλοιπων αγνοουμένων Φιλιππινέζων ναυτικών από τα σωστικά συνεργεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας, Αtlantic Bulk Carriers.
 
Παράλληλα, στην ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι σήμερα το πρωί, στις 08:30 ώρα Ελλάδος, το ρυμουλκό «London» αφίχθη στην περιοχή που βρίσκεται το «Aegean Wind» και είναι σε ετοιμότητα να παράσχει βοήθεια.
 
 
Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Τ. Κατσέλη εξέφρασε την βαθιά της θλίψη "για την απώλεια των Ναυτικών μας, Ελλήνων και αλλοδαπών και την αμέριστη συμπαράστασή μου στις οικογένειές τους".
 
 
Tη θλίψη του και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των νεκρών ναυτεργατών του Aegean Wind, εξέφρασε και το ΚΚΕ επισημαίνοντας πως «δυστυχώς μεγαλώνει ο κατάλογος των εργαζομένων που άδικα έχασαν της ζωή τους θυσία στο βωμό της αύξησης των κερδών εφοπλιστών και βιομηχάνων».
 
Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «είναι απαράδεκτο πριν διενεργηθεί οποιαδήποτε έρευνα η κυβέρνηση, με τις δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού, ουσιαστικά να αθωώνει την εταιρεία, χρεώνοντας τον θάνατο τόσων εργαζομένων στην κακιά ώρα, τη στιγμή που αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των εργοδοτικών εγκλημάτων σε στεριά και θάλασσα.
 
Η πολιτική που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, εκτός από τη μείωση των μισθών και την περικοπή στοιχειωδών δικαιωμάτων, διαμορφώνει επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, αποδεικνύεται άκρως επικίνδυνη ακόμα και για τη ζωή και την ακεραιότητα των εργαζομένων».
 
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4567&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote