Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης το επεισόδιο σε πτήση της Delta Airlines
ΗΠΑ: Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης το επεισόδιο σε πτήση της Delta Airlines Εκτύπωση E-mail
26.12.09

Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης χαρακτηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τη μικρή έκρηξη που σημειώθηκε σε αεροσκάφος της Delta Airlines, λίγο πριν αυτό προσγειωθεί στο Ντιτρόιτ.«Εκτιμούμε ότι πρόκειται για απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με τη Washington Post, ο δράστης του επεισοδίου είναι ένας 23χρονος Νιγηριανός και δήλωσε ότι ενήργησε για λογαριασμό της Αλ Κάιντα .

 

Tην ίδια πληροφορία μεταδίδει και το Associated Press επικαλούμενο αστυνομική πηγή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δράστης είχε σκοπό να ανατινάξει το αεροσκάφος.

 

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα στο CNN εκπρόσωπος της Delta Airlines, ένας επιβάτης προκάλεσε πυρκαγιά λίγο πριν από την ολοκλήρωση της πτήσης της εταιρείας από το Άμστερνταμ στο Ντιτρόιτ, που μετέφερε 278 επιβάτες.

 

Eνα άτομο μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο νοσοκομείο και τρία ακόμα τραυματίστηκαν ελαφρύτερα. Ο επιβάτης που ενεργοποίησε εκρηκτικό μηχανισμό ακινητοποιήθηκε από το προσωπικό του αεροσκάφους και ο πιλότος κατόρθωσε να το προσγειώσει στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ με ασφάλεια.

 

Σύμφωνα με το CNN ο δράστης προμηθεύθηκε τον εκρηκτικό μηχανισμό στην Υεμένη, μαζί με οδηγίες για το πώς και πότε να τον χρησιμοποιήσει.

 

Ενημερώθηκε ο Ομπάμα

 

Για την υπόθεση ενημερώνεται συνεχώς και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται σε διακοπές στη Χαβάη.

 

«Ο πρόεδρος ενημερώθηκε για το επεισόδιο μεταξύ 9.00 και 9.30 στη Χαβάη από το στρατιωτικό σύμβουλο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Μπιλ Μπάρτον.

 

Ο Ομπάμα μίλησε σε τηλεδιάσκεψη με τους συμβούλους εθνικής ασφάλειας και στη συνέχεια «έδωσε εντολή για όλα τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αυξηθεί η ασφάλεια των αεροπορικών μεταφορών», πρόσθεσε ο Μπάρτον.

«Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για την κατάσταση και ενημερώνεται και για τις εξελίξεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στο πρόγραμμά του», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

naftemporiki

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4564&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote