Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Ανάβει» η συζήτηση για τον προϋπολογισμό
«Ανάβει» η συζήτηση για τον προϋπολογισμό Εκτύπωση E-mail
21.12.09

Σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, καταλογίζοντάς της «πολιτικό θράσος» για το γεγονός ότι ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι το έλλειμμα είναι μικρότερο απ’ ό,τι το παρουσιάζει η κυβέρνηση. Σε υψηλούς τόνους συζητείται για δεύτερη ημέρα ο προϋπολογισμός του 2010.

«Η ΝΔ είναι αμετανόητη. Έρχεσθε σήμερα να κατηγορείτε το ΠΑΣΟΚ για την άνοδο των επιτοκίων των δύο τελευταίων μηνών; Τι άλλο θα ακούσουμε, τι άλλο θα ακούσει ο ελληνικός λαός», είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου και επέρριψε στην προηγούμενη κυβέρνηση την ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με χιονοστιβάδα αρνητικών δημοσιευμάτων και είναι, όπως είπε, «δακτυλοδεικτούμενη» στην Ευρώπη.

«Αν οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε. μείωνε μέσα σε ένα χρόνο το έλλειμμα, όσο εμείς, θα την χειροκροτούσαν όλοι. Εμάς δεν μας πιστεύουν. Αυτό είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας που μας κληροδοτήσατε», είπε ο υπουργός και ρώτησε ευθέως τη νέα ηγεσία της ΝΔ αν αποδέχεται τα στοιχεία που παρουσίασε ο εισηγητής της, Μανόλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος είχε κάνει λόγο για έλλειμμα τέσσερις μονάδες χαμηλότερο από αυτό που παρουσιάζει τώρα το οικονομικό επιτελείο.

«Υιοθετείτε τα στοιχεία που κατατέθηκαν ότι το ελλειμμα είναι 19,5 δισ. ευρώ όταν σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος τον Οκτώβριο ήταν 27 δισ.;», ρώτησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και έκανε λόγο για επιχείρηση κατατρομοκράτησης των φορολογουμένων ότι θα πληγούν τα μεσαία στρώματα από τον προϋπολογισμό του 2010.

Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε πάντως τις προθέσεις της κυβέρνησης για επιβολή έμμεσων φόρων σε ποτά και τσιγάρα καθώς και για πάγωμα των μισθών άνω των 2.000 ευρώ στο Δημόσιο.

Λίγο νωρίτερα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίστηκε απολογητικός και πήρε αποστάσεις από τη διακυβέρνηση Καραμανλή, λέγοντας ότι «ο λαός τιμώρησε τη ΝΔ γι αυτά που έκανε ή δεν έκανε». Άσκησε, παράλληλα, κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι δεν έχει την τόλμη να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις. «Πρέπει να κινηθείτε γρήγορα. Μην χάνετε άλλο χρόνο. Ό,τι καλό κάνετε εμείς θα το στηρίξουμε», είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Μακρόπουλος, τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη μείωση των δαπανών και το κυνήγι της φοροδιαφυγής.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «απίστευτη κουτοπονηριά» την απογραφή των δημοσιονομικών που είχε μεγάλο κόστος για τη χώρα.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4546&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote