Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ιράν: «Κατασκευασμένο» έγγραφο από τις ΗΠΑ
Ιράν: «Κατασκευασμένο» έγγραφο από τις ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
21.12.09

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC χαρακτήρισε «αμερικανική πλαστογραφία» το έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η Τεχεράνη σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δοκιμές ενός εκκινητή νετρονίων, ενός βασικού στοιχείου για την επίτευξη πυρηνικής έκρηξης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη το βράδυ της Δευτέρας, ο δημοσιογράφος έτεινε ένα αντίγραφο του εγγράφου στον Αχμαντινετζάντ. Ο Ιρανός πρόεδρος αρνήθηκε να το πάρει, λέγοντας: «Όχι, δεν θέλω να δω τέτοιου είδους έγγραφα. Πρόκειται για έγγραφα κατασκευασμένα από την αμερικανική κυβέρνηση».

Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Ντέιβιντ Άξελροντ, αντέδρασε χαρακτηρίζοντας «παράλογες» τις κατηγορίες του Ιρανού προέδρου.

Η ύπαρξη του εγγράφου αυτού αποκαλύφθηκε στις αρχές της εβδομάδας από τη βρετανική εφημερίδα Τάιμς. Σε αυτό περιγράφεται ένα τετραετές σχέδιο για τη δοκιμή ενός εκκινητή νετρονίων. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει την περασμένη Τρίτη ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να ερευνήσουν αυτήν την αποκάλυψη.

Ωστόσο ο Αχμαντινετζάντ στη συνέντευξή του απέρριψε κατηγορηματικά τις πληροφορίες της εφημερίδας. «Νομίζω ότι ορισμένοι ισχυρισμοί όσον αφορά το πυρηνικό μας πρόγραμμα αγγίζουν την αστειότητα και την κακογουστιά», είπε.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4545&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote