Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οι πρώτες διαφοροποιήσεις από τη «γραμμή Σαμαρά»
Οι πρώτες διαφοροποιήσεις από τη «γραμμή Σαμαρά» Εκτύπωση E-mail
17.12.09

Οι πρώτες δειλές αλλά εμφανείς διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ από την «γραμμή» Σαμαρά, εκδηλώθηκαν χθες, με αφορμή μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός και την υποδοχή που τους επιφύλαξε η ηγεσία του κόμματος.

Οι πρώτες «αιρετικές» απόψεις διατυπώθηκαν από τον Σ. Κεδίκογλου και την Μ. Γιαννάκου γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες στη Ρηγίλλης, καθώς ήρθαν την επομένη της τηλεοπτικής εμφάνισης του Κων. Μητσοτάκη που τάχθηκε ευθέως υπέρ της περικοπής μισθών και συντάξεων στον δημόσιο τομέα, λύσεις που απέρριψε χθες ο Αντ. Σαμαράς στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

 

Προβληματισμός 
Ενδεικτική του προβληματισμού που επικράτησε στους κόλπους της ηγετικής ομάδας του κόμματος ήταν οι αιχμηρές δηλώσεις του Κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο «Κανάλι 1» τόνισε πως «οι εμφανίσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν βοηθούν το πολιτικό σύστημα και τον τόπο, ούτε τη ΝΔ που τον αγκάλιασε και τον έκανε πρωθυπουργό.

Δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει έτσι». Δεν μπορώ να ξεχάσω, πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ «ότι ο Κ. Μητσοτάκης, ό,τι έκανε σήμερα, το έκανε κι όταν βγήκε ο Μ. Έβερτ, το έκανε κι όταν βγήκε ο Κ. Καραμανλής αρχηγός της ΝΔ. Προσωπικά δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση, από τον κ. Μητσοτάκη να λέει για τον Καραμανλή ότι φοβήθηκε».

Πέρα, όμως, από τον κ. Μητσοτάκη σαφώς διαφορετική θέση (από αυτή του Αντ. Σαμαρά) απέναντι στο πακέτο μέτρων του Γ. Παπανδρέου κράτησε ο βουλευτής Ευβοίας Σ. Κεδίκογλου σημειώνοντας (στη ΝΕΤ 105,8) πως «τα μέτρα της κυβέρνησης, που είναι στην θετική κατεύθυνση, θα τα στηρίξουμε, απλώς ακόμα περιμένουμε να αποσαφηνιστούν».

Ταυτόχρονα η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μ. Γιαννάκου σε συνέντευξή της (στο Κανάλι 1) σχεδόν ταυτίστηκε με τις απόψεις του Κ. Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι «το πάγωμα μισθών και συντάξεων, είναι από τα αναγκαία μέτρα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Μπορεί και να μη χρειαστεί, αλλά μπορεί και να χρειαστεί, αν θέλουμε να κάνουμε ρεαλιστική προσέγγιση του προβλήματος».

Από την πλευρά της Ρηγίλλης υποστήριζαν πως οι κινήσεις αυτές είναι άνευ πολιτικής σημασίας και εμφανίζονταν έτοιμοι να επιχειρήσουν το δεύτερο «κύμα» διείσδυσης σε στελέχη της άλλης πλευράς με την ανακοίνωση και των υπολοίπων τομεαρχών, με τους οποίους θα ολοκληρωθεί η συγκρότηση της «σκιώδους» κυβέρνησης.

 

Τομεάρχες 
Μεταξύ των νέων τομεαρχών (θα ανακοινωθούν πιθανότατα την Παρασκευή) θα βρίσκονται σίγουρα στελέχη που στήριξαν την υποψηφιότητα της Ντ. Μπακογιάννη και γίνονται συντονισμένες προσπάθειες ώστε αναλάβει συγκεκριμένο τομέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ενδέχεται να του προταθεί όχι μόνο ο τομέας του Περιβάλλοντος, αλλά και αυτός της Ενεργειακής, ενώ θέσεις στη «σκιώδη κυβέρνηση» αναμένεται να προταθούν στους Μ. Σαλμά, Ανδρ. Λυκουρέντζο, Ν. Νικολόπουλο, Ευρ. Στυλιανίδη, Θ. Καράογλου. Γ. Ιωαννίδη και Ν. Λέγκα, ενώ ερωτηματικό παραμένει η περίπτωση του Αρη Σπηλιωτόπουλου.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4537&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote