Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Γ. Παπανδρέου: Διαψεύδει σενάρια εξόδου από την Ευρωζώνη
Γ. Παπανδρέου: Διαψεύδει σενάρια εξόδου από την Ευρωζώνη Εκτύπωση E-mail
11.12.09

Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και στοχεύει σε μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος κάτω από το 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος σε τέσσερα χρόνια, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου σήμερα.

 

"Μειώνουμε το έλλειμμα με συστημικές αλλαγές και σχεδιάζουμε να το κάνουμε αυτό εντός τεσσάρων ετών", είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη στο Reuters στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ, που ολοκληρώνεται αργότερα εντός της ημέρας.

 

 

"Πρόκειται για ένα πολύ ξεκάθαρο πρόγραμμα και είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να το εφαρμόσουμε".

 

 

Ο Γ. Παπανδρέου διέψευσε τα σενάρια περί πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη λόγω του υπέρογκου δημόσιου χρέους της.

 

 

"Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα. Έχουμε δύο από τους πιο διαπρεπείς Ευρωπαίους, που γνωρίζουν την οικονομία πολύ καλά, τον επικεφαλής του Eurogroup Jean-Claude Juncker και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean-Claude Trichet, που είπαν ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε", είπε ο Γ. Παπανδρέου.

 

 

"Μπορώ να πω ότι είμαστε μια υπεύθυνη χώρα και θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Είμαστε μια νέα κυβέρνηση, έχουμε νέα εντολή και η εντολή είναι για αλλαγή, συνεπώς προχωράμε πάνω σε αυτό. Ο κόσμος μας στηρίζει απόλυτα".

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4513&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote