Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Νέο «πακέτο Ομπάμα» πολλών δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της ανεργίας
Νέο «πακέτο Ομπάμα» πολλών δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της ανεργίας Εκτύπωση E-mail
09.12.09

Νέο πακέτο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση της ανεργίας προανήγγειλε χθες ο Μπαράκ Ομπάμα.Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι δαπάνες για υποδομές, αλλά και οι φοροαπαλλαγές σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου περισσότεροι πολίτες να ξαναβρούν δουλειά.

Με την ανεργία να επιμένει στο 10%, και δίχως να προσδιορίσει σαφώς το ύψος του νέου πακέτου στήριξης της εργαζόμενης Αμερικής, ο Ομπάμα πρότεινε δημόσιες δαπανες για κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, γεφυρών και άλλων μεγάλων έργων υποδομής.

«Αποφύγαμε την ύφεση, που φοβούνταν πολλοί.

Η δουλειά, όμως, κάθε άλλο παρά τελείωσε» δήλωσε ο Ομπάμα μιλώντας στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς.

Ζήτησε μείωση φόρων για τις μικρές επιχειρήσεις και φορολογικά κίνητρα, προκειμένου οι Αμερικανοί να κάνουν τα σπίτια τους αποδοτικά ενεργειακά.

Το αμερικανικό κράτος θα δώσει κίνητρα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την ανάπτυξη υποδομών, ενώ φορολογική ελάφρυνση θα έχουν οι μικρές εταιρείες, που θα προσλαμβάνουν υπαλλήλους το 2010, κρατικές εγγυήσεις σε μικροδάνεια, αλλά και κατάργηση των προμηθειών για δάνεια.

Οι αναγγελίες του Ομπάμα υπολογίζεται ότι μπορεί να ανέρχονται στα 70 δισ. δολάρια, προκαλώντας την αντίδραση των Ρεπουμπλικανών αλλά και των διεθνών αγορών, που ανησυχούν για τη διόγκωση του δημόσιου ελλείμματος.

Στο μεταξύ, όσο όσο θα πουλήσει η κλυδωνιζόμενη εταιρεία «Dubai World» περιουσιακά στοιχεία της στο Ντουμπάι, αλλά και στο εξωτερικό, προκειμένου να αποπληρώσει χρέη ύψους 60 δισ. δολαρίων.

Η εμπιστοσύνη των αγορών προς την κρατική εταιρεία του εμιράτου κλονίστηκε ακόμη μια φορά έντονα χθες, καθώς ο διεθνής οίκος αξιολόγησης «Moody’s» υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητά της.

apogevmatini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4509&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote