Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Να γίνει στην Αθήνα η δίκη ζητάει η μητέρα του Αλέξη
Να γίνει στην Αθήνα η δίκη ζητάει η μητέρα του Αλέξη Εκτύπωση E-mail
09.12.09

Νέα αίτηση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε η μητέρα του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με την οποία ζητεί να μην διεξαχθεί η δίκη των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για το θάνατό του, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, αλλά στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Στο αίτημά της υποστηρίζει ως νέα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της ανάκλησης ότι: συγγενικό της πρόσωπο που δικαιούται να παραστεί ως πολιτική αγωγή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που επιβάλλει την παρουσία του στην Αθήνα, όπως και της ίδιας, καθώς φροντίζει το πρόσωπο αυτό. Συνεπώς, η δίκη στην Άμφισσα παρεμποδίζει το δικαίωμα ουσιαστικής πρόσβασης στο δικαστήριο και ακρόασης.

Παράλληλα, αναφέρει ότι αρκετοί μάρτυρες είναι ανήλικοι και θα δυσχερανθεί η εμφάνισή τους στη δίκη που αναμένεται να κρατήσει σημαντικό διάστημα, με συνέπεια να δυσχερανθεί η ανακάλυψη της αλήθειας και η απονομή της δικαιοσύνης.

Στην αίτησή της αναφέρει ακόμη ότι η σύνθεση των δικαστών του ΜΟΔ Άμφισσας είναι ουσιαστικά γνωστή λόγω του μικρού αριθμού υπηρετούντων, ενώ η σύνθεση δικαστών με κλήρωση στην Αθήνα ενισχύει τα εχέγγυα αμεροληψίας.

Ακόμη υποστηρίζει ότι δεν διαφυλάσσεται η δημόσια τάξη με την παραπομπή της υπόθεσης στην Άμφισσα και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αντεκδίκησης από την πλευρά της οικογένειας.

Τέλος, αναφέρει ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας είχε υποδείξει τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου αναφέρεται στην αίτηση ανάκλησης, έγιναν χωρίς προβλήματα για τη δημόσια τάξη δίκες με μεγαλύτερους κινδύνους, όπως της "17 Νοέμβρη" και του "ΕΛΑ", ενώ προ δεκαετίας είχε διεξαχθεί στην Αθήνα η δίκη 400 περίπου αντιεξουσιαστών για καταστροφές στο Πολυτεχνείο χωρίς να τεθεί ζήτημα μετάθεσης της δίκης.

Την αίτηση εξετάζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη είχε προσδιοριστεί να γίνει στην Χαλκίδα, αλλά μετά από διαμαρτυρίες των τοπικών φορέων, ο Άρειος Πάγος μετέφερε την διεξαγωγή της δίκης στην Άμφισσα.

Η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου ζήτησε από τον Άρειο Πάγο να γίνει η δίκη στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά το αίτημα της απορρίφθηκε. Σήμερα επανήλθε για δεύτερη φορά με το αυτό αίτημα.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4508&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων