Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επιχείρηση ανάκτησης της αξιοπιστίας
Επιχείρηση ανάκτησης της αξιοπιστίας Εκτύπωση E-mail
09.12.09

Με δραματικούς τόνους παρουσίασε την κατάσταση της οικονομίας ο πρωθυπουργός, στην εισήγηση του στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου. Έκανε λόγο για "πατρίδα που βρίσκεται στην εντατική", καθώς και για "δημοσιονομικό πρόβλημα, το οποίο απειλεί την εθνική κυριαρχία για πρώτη φορά απο το 1974".

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να επανακτηθεί η δημοσιονομική σταθερότητα.

Επισήμανε ότι η αναξιοπιστία, "την οποία κληροδότησε στη χώρα η προηγούμενη κυβέρνηση, έχει καταστεί αντικείμενο εκμετάλλευσης", ενώ τόνισε ότι "η κυβέρνηση λειτουργεί με μόνο γνώμονα ότι ο λαός να αποφασίζει κυριαρχικά για το μέλλον του". Και πρόσθεσε ότι "ο προϋπολογισμός δείχνει τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης για την ανάταξη της οικονομίας και τον περιορισμό του ελλείμματος".

"Καταβάλλουμε προσπάθεια για να στηρίξουμε την πιστοληπτική μας ικανότητα. Η ΝΔ εξέθεσε την Ελλάδα στις πιέσεις των διεθνών πιστωτών της. Εμείς δεσμευθήκαμε και λέμε την αλήθεια και από την πρώτη στιγμή κάνουμε εθνική προσπάθεια για διάσωση της οικονομίας", συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο δημόσιο χρέος, επανέλαβε την φράση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1993, ότι "ή η χώρα θα αφανίσει το δημόσιο χρέος, ή το χρέος θα αφανίσει την χώρα" και πρόσθεσε ότι θα παρουσιάσει πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του ζητήματος, αλλά και θα εντείνει τις διεθνείς επαφές και πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος.

"H διαπίστωση των μεγάλων προβλημάτων που παραλάβαμε μας ατσαλώνει ακόμη περισσότερο", είπε, διαβεβαιώνοντας ότι "θα κατακτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη και στην Ελλάδα και διεθνώς".

Ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη (10/12) θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον οποίο θα προτείνει συνάντηση των αρχηγών όλων των κομμάτων, με θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς, την οποία συνέδεσε και με την κατάσταση της οικονομίας.

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πήρε το λόγο και ο Πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Διαφάνειας Κωνσταντίνος Μπακούρης, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα μας, καθώς είναι ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Διαφάνειας.  
nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4507&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote