Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ- Χρυσοχοΐδη για Κερατσίνι-Εξάρχεια
Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ- Χρυσοχοΐδη για Κερατσίνι-Εξάρχεια Εκτύπωση E-mail
08.12.09

ΟΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε για «προληπτικές επιθέσεις» και παραβίαση του Συντάγματος τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συνηγορεί επιπόλαια σε μια απολίτικη ιδεολογία της σύγκρουσης με προφανείς ψηφοθηρικούς στόχους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι «με απίστευτη βία διέταξε τις αστυνομικές δυνάμεις να εφαρμόσουν το δόγμα της μηδενικής ανοχής, παραβιάζοντας όλη τη σχετική νομοθεσία και το Σύνταγμα». Υποστηρίζει ακόμη ότι η ΕΛ.ΑΣ. έκανε «προληπτική επίθεση στο Κερατσίνι και στα Εξάρχεια, χωρίς εισαγγελέα, παραβιάζοντας το οικιακό άσυλο και εισβάλλοντας στο Δημαρχείο Κερατσινίου χωρίς άδεια της Αρχής».

«Δεν υπήρξε καμία "προληπτική επίθεση στο Κερατσίνι και στα Εξάρχεια χωρίς εισαγγελέα"», απάντησε το υπουργείο. Πρόσθεσε δε ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «βρίθει από ψεύδη και ανακρίβειες και συνηγορεί επιπόλαια σε μια απολίτικη ιδεολογία της σύγκρουσης με προφανείς ψηφοθηρικούς στόχους. Στόχοι, σε κάθε περίπτωση, αμφίβολης αποτελεσματικότητας, καθώς το συγκεκριμένο ακροατήριο είναι ξεκάθαρα αντι-κοινοβουλευτικό και όχι εξω-κοινοβουλευτικό». Το υπουργείο κάνει λόγο ακόμη για «χουλιγκανισμό» και «βάνδαλους» που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «η προσαγωγή ατόμων και η μετατροπή τους σε κατηγορούμενους, χωρίς την τήρηση του νόμου, καθώς και η αθρόα προσαγωγή διαδηλωτών, πριν καν φτάσουν στη διαδήλωση, ήταν βέβαιο ότι θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις, ώστε να επιβεβαιωθεί η προαναγγελία τους».

Και στη σχετική ανακοίνωση, προστίθεται: «Η βεντέτα του Χρυσοχοΐδη με τους αναρχικούς και η στρατιωτικοποίηση της αντιπαράθεσης εγκυμονούν κινδύνους για την πολιτική έκφραση και διαμαρτυρία. Καλούμε την κυβέρνηση να επέμβει άμεσα στο σχεδιασμό της ανεξέλεγκτης καταστολής που εφαρμόζει ο υπουργός της».

Ο ΣΥΝ σε δική του ανανκοίνωση τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ περιφρούρησε τα μπλοκ των δυνάμεων παρά την αναίτια επίθεση που δέχτηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ στην οδό Σταδίου και Πεσματζόγλου». Ο ΣΥΝ καταγγέλλει «την αλόγιστη χρήση χημικών» από την αστυνομία αλλά αποδοκιμάζει και «τη βάρβαρη επίθεση ενάντια στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τη διάρκεια εισβολής στην πρυτανεία αυτόκλητων "υπερεπαναστατών", δήθεν αντιεξουσιαστών, που με την πρακτική τους υποδηλώνουν τη βαθιά εξουσιαστική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά τους».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με συνεργάτες του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστο Κίττα για να του μεταφέρει τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση.

Με γραπτή δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος, αναφερόμενος στα γεγονότα «τα οποία δημιούργησαν οι δυνάμεις καταστολής», τονίζει ότι τίθεται ένα «πελώριο ερώτημα» και καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ελέγξει όσα έγιναν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Κερατσίνι. «Γιατί δεν επενέβησαν οι αστυνομικοί και άφησαν ανενόχλητους τους "κουκουλοφόρους" να παραβιάσουν τη θύρα του Πανεπιστημίου Αθηνών, να υποστείλουν την ελληνική σημαία, να εισέλθουν στο πανεπιστήμιο και να κακοποιήσουν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών», αναρωτιέται ο Μ. Γλέζος και προσθέτει: «Από την άλλη πλευρά, να παρουσιάζουν ως κακουργηματικά ευρήματα τα μπουκάλια και το κέλυφος χρησιμοποιημένης χειροβομβίδας κρότου λάμψης σ' ένα στέκι νεαρών διανοουμένων που λειτουργεί 10 χρόνια στο Κερατσίνι και εκδίδει και εφημερίδα».

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4503&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote