Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Στο δρόμο της ρύθμισης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου
ΗΠΑ: Στο δρόμο της ρύθμισης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου Εκτύπωση E-mail
07.12.09

Η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) αποφάσισε σήμερα ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μία ρύθμιση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, χωρίς να χρειάζεται η ψήφιση σχετικού νόμου από το Κογκρέσο.

Η επικεφαλής της υπηρεσίας Λίζα Τζάκσον δήλωσε ότι, η EPA έχει «τώρα την εξουσία και την υποχρέωση να καταβάλλει τις απαραίτητες προσπάθειες για τον περιορισμό των αερίων του θερμοκηπίου».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η κ. Τζάκσον πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα αυτά τα οποία αναμένονταν από καιρό θα γραφτούν στην Ιστορία ως το έτος που η κυβέρνηση των ΗΠΑ άρχισε να αντιμετωπίζει τις εκπομπές ρυπογόνων αερίων που σχετίζονται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η απόφαση καλωσορίστηκε κατά την έναρξη της συνόδου της Κοπεγχάγης, όπου οι συμμετέχοντες έχουν φτάσει τους 15.000.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό με την έννοια ότι αν το Κογκρέσο αποτύχει να υιοθετήσει κάποιο νομοσχέδιο (για τις εκπομπές αερίων), τότε η υπηρεσία θα έχει την εξουσία να προβεί σε ρυθμίσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος του ΟΗΕ για το Κλίμα, Ιβο ντε Μπόερ.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4501&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote