Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Βρέχει αμερικανικά όπλα Εκτύπωση E-mail
31.07.07
 Αφθονα δολάρια για όπλα ρίχνουν στη Μέση Ανατολή οι Αμερικανοί, θεωρώντας ότι έτσι διασφαλίζουν την ειρήνη και τη σταθερότητα, ενώ η Γερμανία διαμαρτύρεται ότι μ' αυτό τον τρόπο δεν βελτιώνεται η ασφάλεια.  

Η αμερικανική κυβέρνηση συνόδευσε την αναχώρηση των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας Κοντολίζα Ράις και Ρόμπερτ Γκέιτς αντίστοιχα για τη Μέση Ανατολή με την ανακοίνωση συμφωνιών για προμήθειες όπλων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, υποστηρίζοντας ότι έτσι διασφαλίζεται το Ιράκ και άλλες χώρες του Κόλπου, ενώ προωθείται η σταθερότητα στην περιοχή, όπου ελλοχεύουν η τρομοκρατία και οι φιλοδοξίες του Ιράν.

 Η Ράις δήλωσε ότι οι συμφωνίες θα βοηθήσουν ώστε να ενισχυθούν οι μετριοπαθείς δυνάμεις και να υποστηριχτεί ευρύτερη στρατηγική για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την αύξηση της επιρροής της Αλ Κάιντα, της Συρίας, του Ιράν και της Χεζμπολάχ. «Βοηθάμε να ενισχυθούν οι αμυντικές δυνατότητες των εταίρων μας και σχεδιάζουμε συνομιλίες με τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του Κόλπου γύρω από ένα πακέτο στρατιωτικών τεχνολογιών που θα βοηθήσουν να ενισχυθεί η ικανότητά τους να διασφαλίσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», υποστήριξε η Ράις.  

Ακριβή ποσά δεν έχουν γίνει γνωστά.

 Οι συνομιλίες με την Αίγυπτο αφορούν την ανανέωση της στρατιωτικής βοήθειας και το πακέτο που συζητείται φτάνει τα 13 δισ. δολάρια σε βάθος δέκα ετών.

Η Ράις επιβεβαίωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με το Ισραήλ για στρατιωτική βοήθεια ύψους 30 δισ. δολαρίων στον ίδιο χρονικό ορίζοντα.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συμφωνίες με τις άλλες χώρες θα φτάσουν τα 20 δισ. δολάρια.

Για το Ισραήλ έχει προβλεφθεί αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% ώστε να εξισορροπιστεί η βοήθεια στις αραβικές χώρες.  

Ο Λίβανος, που πέρσι δέχτηκε ισραηλινή επίθεση, διαμαρτυρήθηκε έντονα για την αύξηση της βοήθειας προς το Ισραήλ.

Τόνισε ότι έτσι δημιουργείται ακόμα ένα εμπόδιο για την ειρήνη και ότι κινδυνεύει η βοήθεια αυτή να τροφοδοτήσει τον εξτρεμισμό στον μουσουλμανικό κόσμο. Αξιωματούχοι των δύο κυβερνητικών κομμάτων στη Γερμανία κατήγγειλαν ότι οι συμφωνίες μπορεί να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή.

«Οταν προσθέτεις εκρηκτικά σε μια μπαρουταποθήκη, αυξάνεις τον κίνδυνο και δεν βελτιώνεις την ασφάλεια της περιοχής», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρούπρεχτ Πόλεντς.  

 (Πηγή: Ασοσιέιτεντ Πρες, Γαλλικό, ΑΠΕ)ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=450&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 31.07.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote