Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τα στελέχη της πρώτης γραμμής
Τα στελέχη της πρώτης γραμμής Εκτύπωση E-mail
06.12.09

Την ομάδα κρούσης του κόμματος, υπό τη μορφή τομέων ευθύνης σε ευθεία αντιστοίχιση με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζει ο κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τις πρώτες κινήσεις του για τη στελέχωση του μηχανισμού στη Ρηγίλλης και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Σε αυτή θα αξιοποιηθούν ακόμη και στελέχη που δεν υποστήριξαν τον Μεσσήνιο κατά την πρόσφατη εκλογή. Αμεση, ωστόσο, αναμένεται να είναι η αξιοποίηση ενός πραγματικού «φίλου» του κ. Σαμαρά. Πρόκειται για τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος φέρεται να αναλαμβάνει το «χαρτοφυλάκιο» των Εξωτερικών, μαζί με τις διεθνείς σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρηγίλλης, ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται να έχει διακριτό ρόλο και στην πορεία προς το συνέδριο του κόμματος, το οποίο τοποθετείται Μάρτιο ή Μάιο. Παραμένει άγνωστο εάν με τις καταστατικές αλλαγές που θα επέλθουν θα δημιουργηθεί θέση αντιπροέδρου του κόμματος, την οποία και θα καταλάβει ο πρώην υπουργός Υγείας.

Θέση αναμένεται να έχουν και οι κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Τασούλας και Μιχάλης Χαλκίδης (Ημαθίας), στελέχη δηλαδή της νεότερης γενιάς. Εντός της εβδομάδας τοποθετείται και η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην οποία πλην της πανηγυρικής πρώτης του κ. Σαμαρά, θα αναδειχθεί και ο νέος γραμματέας της Κ.Ο.

Στους «παραμένοντες» μέχρι το συνέδριο μοιάζει να βρίσκεται ο γραμματέας του κόμματος κ. Λευτ. Ζαγορίτης. Ο κ. Σαμαράς φέρεται να μην επιθυμεί την «αναβίωση» οργάνων που έχουν επί της ουσίας απαξιωθεί από τις εξελίξεις, όπως η Κεντρική Επιτροπή. Φαίνεται ότι θα προτιμήσει ο διάδοχος του κ. Ζαγορίτη να εκλεγεί από τη νέα Επιτροπή που θα αναδείξει το συνέδριο.

Από τις πρώτες αποφάσεις του κ. Σαμαρά ήταν η τοποθέτηση των στενών συνεργατών του στη Ρηγίλλης και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος αναλαμβάνει ρόλο εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Το επιτελείο του κ. Σαμαρά στη Ρηγίλλης συγκροτούν οι κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ως διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Θεόδωρος Δραβίλλας ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής μαζί με τον Μενέλαο Δασκαλάκη και Τάκης Μπαλτάκος ως νομικός σύμβουλος. Τον ρόλο του συμβούλου του κ. Σαμαρά διατηρεί ο επί πολλά έτη στενός του συνεργάτης Χρύσανθος Λαζαρίδης, ενώ τη λειτουργία του γραφείου Τύπου ανέλαβε ο Γιώργος Μουρούτης. Στη Βουλή, ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος θα είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μαζί με τους Κώστα Τζαβάρα και Μανώλη Κεφαλογιάννη, η επιλογή του οποίου αποτέλεσε ένα πρώτο δείγμα των ανοιγμάτων που θα επιχειρήσει ο νέος πρόεδρος προς τα στελέχη που δεν τον στήριξαν κατά την πρόσφατη εκλογή.


kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4493&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote